Chicago Blackhawks voitti varauslotossa ensimmäisen varausvuoron. Chicagolla oli onni puolellaan, sillä Anaheim Ducksilla ja Columbus Blue Jacketsilla oli isommat todennäköisyydet lottovoittoon.

Vuosien ajan kiekkopiireissä on spekuloitu, että varauslotto ei olisi sattumaa, vaan voittaja valittaisiin aina kabinetissa. Salaliittoteoriat saivat tänä vuonna erityisesti vauhtia, kun TV-lähetyksessä sattui erikoinen moka.

Juontaja Kevin Weekes paljasti vahingossa liian aikaisin, että Columbus Blue Jackets varaa kolmannella sijalla. Arvontaa ei ollut vielä suoritettu lähetyksessä, eikä asiaa paljastettu. Miten Weekes olisi voinut siis tietää asiasta, ellei varausjärjestys olisi jo ennakkoon päätetty?

Asialla on kuitenkin luonnollinen selitys. Arvonta oli suoritettu jo ennen TV-lähetyksen alkua. Varausjärjestys on siis jo henkilökunnalla tiedossa, vaikka se esitetäänkin uutena tietona katsojille. Weekesin juontokin oli kirjoitettu jo etukäteen, mutta hän sanoi väärät sanat väärässä paikassa.

Itse lottoarvonta lottopalloineen on ollut jo vuosien ajan ollut katsottavissa jälkikäteen NHL:n sivuilta.

Barstool Sports

@barstoolsports
Kevin Weekes said Columbus got the 3rd pick and didn’t even flip or show the card and cut to commercial?!

NHL rigged???