Leijonien jalkoihin viikonloppuna jäänyt Saksa saalistaa MM-joukkueeseensa järisyttävää vahvistusta NHL:stä.

Edmonton Oilersin supertähti Leon Draisaitl paljasti tiistaina NHL-kauden paketoivassa lehdistötilaisuudessa, että hän käy parhaillaan Saksan maajoukkueen kanssa neuvotteluja mahdollisesta MM-kisoihin osallistumisesta. Päätöstä ei ole vielä tehty suuntaan tai toiseen.

– Keskustelen parhaillaan Saksan maajoukkueen kanssa. Yritämme vielä selvittää asioita. Kohta tiedämme enemmän, Draisaitl sanoi Sportsnetin toimittajan Marc Spectorin mukaan.

Draisaitl on pidetty jo useiden vuosien ajan yhtenä NHL:n parhaana pelaajana. Järkälemäinen saksalainen takoi runkosarjassa 80 ottelussa mielettömät 52 maalia ja 128 tehopistettä. Pudotuspeleissä miehen tahti vain kiihtyi, kun 12 ottelussa syntyi 13 maalia ja 18 tehopistettä. Oilersin matka päättyi pudotuspelien toisella kierroksella tappioon Vegas Golden Knightsia vastaan.

Draisaitl on edustanut Saksaa MM-tasolla viidesti. Edellisen kerran hänet nähtiin maajoukkueessa kevään 2019 MM-kisoissa.