Jesperi Kotkaniemi nousi ratkaisurooliin Carolina Hurricanesin selvitettyä tiensä ensimmäisenä joukkueena NHL:n konferenssifinaaleihin 3-2-jatkoerävoitolla New Jersey Devilsiä vastaan. Sarjan otteluvoitot menivät lopulta Hurricanesille selvästi 4-1.

Joukkueiden viiden kohtaamisen ratkaisuksi muodostoi Kotkaniemen jatkoerän kahdeksannella minuutilla ylivoimapelissä maalille toimittama kiekko, jonka Jesper Fast ohjasi Devilsin nuottaan ja aloitti Hurrincanesin voitonjuhlat. Siipirikkoinen Hurricanes saa nyt muutaman tärkeän lisävapaapäivän ennen konferenssifinaaleja.

Hurricanes kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan Toronto Maple Leafsin ja Florida Panthersin välisestä ottelusarjasta. Panthers johtaa sarjaa voitoin 3-1.

NHL

@NHL
🔴 THE SERIES WINNER ⚫️

Jesper Fast has the screen in front and scores the overtime winner to send the @Canes to the Eastern Conference Final! #StanleyCup