Jesse Puljujärven kivinen taival NHL:ssä voi hyvinkin päättyä tähän kauteen, Edmonton Journal -lehden toimittaja Jim Matheson uskoo.

Puljujärven kolmen miljoonan dollarin palkan takaava sopimus Carolina Hurricanesin kanssa päättyy heinäkuun 1. päivä. Katsomon puolelle pudotuspeleissä heivattu suomalaishyökkääjä ei vaikuta kuuluvan Hurricanesin suunnitelmiin.

Matheson näkee Puljujärven tilanteeseen kaksi mahdollista ratkaisua.

– Puljujärvi ei pelannut New Jersey Devils -pudotuspelisarjan viimeisissä otteluissa, eikä häntä nähty kertaakaan jäällä Florida Panthersia vastaan. Hän pelasi Hurricanesin paidassa vain seitsemän pudotuspeliottelua. Hurricanes ei tule missään nimessä tekemään Puljujärvelle 3 miljoonan dollarin sopimustarjousta (qualifying offer) pitääkseen hänen NHL-oikeutensa. Ehkä hän voi saada halvan yksivuotisen NHL-sopimuksen tai sitten hän palaa ensi kaudella Suomeen ja Oulun Kärppiin, Matheson kertoo Twitterissä.

Puljujärvi kaupattiin Edmonton Oilersista Hurricanesiin helmikuussa. Suomalaishyökkääjä summasi tällä kaudella Oilersin riveissä 58 runkosarjaottelussa tehopisteet 5+9=14 ja Hurricanesin riveissä 17 runkosarjaottelussa vaisut tehot 0+1.