TAMPERE. Leijonien hyökkääjä Mikko Rantanen ei onnistunut MM-kisojen alkuvaiheessa kertaakaan maalinteossa.

NHL:n supertähti ei ole kuitenkaan tilanteestaan huolissaan, eikä pidäkään, koska Rantanen on kahdeksalla syöttöpisteellään joukkueen paras pistemies.

– Hyvältä tuntuu. Kroppa tuntuu oikein hyvältä. Paikkoja siellä on ollut, mutta ei tänne maalintekoa olla tultu miettimään, vaan voittamista. Niitä on tullut ihan kivasti ja se on kiva juttu, Rantanen kertoi 7-1-voittoon päättyneen Tanska-ottelun jälkeen.

Rantanen huomauttaa myös, että tärkeimmät ottelut ovat vielä jäljellä. Maaliverkotkin heiluvat tarvittaessa.

– Toivottavasti tässä on vielä kolme peliä jäljellä. Isoja otteluita ja aikaa on kyllä. Koitetaan auttaa myös maaleilla, mikäli tarve sitä vaatii.

Rantasen mukaan myös joukkueen pelaaminen näyttää koko ajan paremmalta, mikä antaa itseluottamusta puolivälierään lähdettäessä.

– Joukkueen peli on kehittynyt koko ajan parempaan suuntaan. Puolustuspeli on hyvässä kunnossa. Se antaa itseluottamusta, kun päästät vähän maaleja.

Torstaina MM-puolivälierissä vastaan asettuu Kanada. Haaste tulee olemaan kova.

– Kanada on hyvä joukkue, eikä tule olemaan helppo ottelu. Heillä on neljä hyvää ketjua ja taitavia pelaajia. Mikäli halutaan voittaa, niin meidän täytyy pitää heidän maalipaikat minimissä ja tehdä itse tarvittavat maalit.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen