TAMPERE. Mikko Rantanen sai pistetilinsä auki MM-kisoissa lauantaina, kun hän keräsi kaksi syöttöpistettä 4-3-voitossa Saksasta.

Rantanen oli ottelussa Suomen parhaimmistoa. Leijonat-tähden johdolla ykkösketju aiheutti Saksan puolustukselle harmaita hiuksia.

– Tänään tuntui paljon paremmalta. Olimme viidellä viittä vastaan selvästi parempia koko ottelun ajan. Saatiin aikaan pidempiä hyökkäyksiä. Eilen saatiin varmaan yksi koko pelissä. Parempaa oli, mutta kyllä me vielä tuosta parannetaan, Rantanen lupasi ottelun jälkeen.

Samalla kehuja lähti myös vastustajan leiriin.

– Saksa oli hyvä joukkue puolustamaan. Siellä oli myös muutama taitavaa kaveria. Kiekko oli heti yläkulmassa, kun antoi liikaa tilaa.

Rantasen mukaan myös tunnelma oli nyt paljon perjantaista parempi. Molemmat ottelut olivat loppuunmyytyjä, mutta lauantain kamppailussa yleisö oli huomattavasti äänekkäämmällä tuulella.

– Oli hieno tunnelma. Mikäs täällä ollessa. Lauantai-ilta ja häkki täynnä. Tietysti meidän pelikin oli nyt parempaa. Päästiin hyökkäysalueelle ja luotiin paikkoja, niin siihen on yleisönkin helpompi tulla mukaan.

Tämän jälkeen Rantaselle tulikin jo kiire katsomaan Euroviisuja ja Käärijän esitystä.

– Äkkiä! Sen takia haastattelu lopetetaan nyt, hyökkääjä naurahti.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen