Leijonat nappasi lauantaina MM-kisoissa voiton Itävallasta. Loppulukemat kirjattiin Suomelle 3-1.

Jukka Jalonen kommentoi ottelun jälkeen C Moren haastattelussa pelin olleen tasainen tuttuun tapaan. Vaikka maalinteon tehokkuuden kanssa Suomella oli jälleen vaikeuksia, on Jalonen asian suhteen hyvin luottavaisin mielin.

– Tiukkaa vääntöä. Kyllä nämä pelit pysyy vähämaalisina ja tasaisina, varsinkin jos ei itse pysty tekemään paikoista maaleja. Loppuun asti joutuu vääntämään. Omiin on nyt mennyt kahdessa pelissä yksi maali per ottelu, se on hyvä asia. Edelleenkin vielä tuo hyökkäyspeli vähän vaatii tehokkuutta lisää, mutta ollaan kärsivällisiä. Toivotaan ja uskotaan siihen, että se napsahtaa tiistaina tai viimeistään torstaina, Jalonen summasi.

Suomi iski kiekon kahdesti häkkiin jo ensimmäiseen seitsemään ja puoleen minuuttiin, jolloin näytti siltä, että Leijonat menee ottelussa menojaan. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan peli pysyi tasaisena alusta loppuun saakka.

– Itävalta puolusti keskustaa hyvin tokassa erässä ja me vähän pyörittiin siellä ulkopuolella. Olisi pitänyt ampua pikkuisen enemmän kiekkoa maalille. Kolmas erä oli sitten taas parempi meiltä ja saatiin enemmän tontteja, mutta ei sitten välttämättä tehokkuutta riittävästi. Voitto on kuitenkin aina voitto ja tästä on hyvä jatkaa, Jalonen päätti.