Leijonat päätti alkulohkovaiheen MM-kisoissa tiistaina murskaamalla Tanskan peräti numeroin 7-1.

Ottelussa ei ollut enää panosta, mutta siitä huolimatta Suomi painoi pelissä päälle kovalla intensiteetillä. Onnistumisia saatiin laajalta rintamalta ja peräti kolme puolustajaa teki pelissä maalin.

– Tehtiin maaleja paljon ja saatiin paljon onnistumisia. Käytettiin pakkeja paremmin kuin mitä vähään aikaan ollaan käytetty. Jatkossakin pitää pyrkiä pelaamaan viivan kautta. Tilaa on aika vähän siellä lähellä maalia, Jukka Jalonen tuumaili C Moren haastattelussa ottelun jälkeen.

Leijonien esitykset olivat alkulohkossa hieman nihkeitä, mutta nyt Suomi sai kenties helpottavia onnistumisia jatkoa ajatellen. Seuraavassa pelissä Leijonia mitataan toden teolla, kun luvassa on kamppailu mitalipeleihin pääsemisestä.

– Meillä on ollut koko ajan hyvä meininki ryhmässä. Pelaajat oppii paremmin tuntemaan toisensa ja porukka hitsautuu pikku hiljaa yhteen, niin se parhaimmillaan aina menee. Pelaaminen on koko ajan mennyt pikku hiljaa eteenpäin. Torstaina me nähdään, missä kunnossa se on, kun ensimmäinen ns. tosipeli on kyseessä, Jalonen sanoo.

Suomi kohtaa puolivälieräottelussa Kanadan torstaina. Joukkueet ovat pelanneet vastakkain finaalissa kolmissa edellisissä MM-kisoissa, mutta nyt kohtaaminen on luvassa jo tässä vaiheessa.

– Älyttömän kova vastustaja. Kyllä kaikki tietää, millainen kiekkomaa Kanada on ja miten ne pelaa tiukoissa peleissä. Kaksi kovinta kiekkomaata viime vuosilta, me ja Kanada, ja nyt me ollaan puolivälierässä vastakkain. Toinen huippujoukkue lähtee laulukuoroon, Jalonen summasi.