Leijonien MM-pettymystä on puitu viimeisen viikon ajan jokaisessa urheilumediassa ja -podcastissa.

Kiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen nosti Kalju Corner -podcastissaan esille kolme osa-aluetta, joilla Leijonat sakkasi tänä keväänä verrattuna viime vuoden olympia- ja MM-kultajoukkueisiin.

– Nyt kun nämä kisat alkoi, niin näki ettei kaikki viisarit ole samaan suuntaan. Peli oli pakottamista. Rentous puuttui. Parivaljakoita ei oikeastaan syntynyt. Pakkiparit ei skulannut oikein ollenkaan, kaikki oli vähän kiekollisesti kujalla. Maalivahtipeli rupesi yhtäkkiä olemaan koko Suomen huulilla kysymysmerkki.

– Itseluottamus, rentous ja pelitavan kurinalainen toteuttaminen oli kaukana versus ne kaksi mestaruutta, Lehkonen lataa.

– Vihulaisetkin oli peranneet monta vuotta Suomen pelitapaa. Siellä rupesi monella maalla löytymään vastauksia Suomen pelitapaan, Lehkonen muistutti ja antoi samalla moitteita Jukka Jalosen orjallisella peluutussysteemille, jossa Leijonien valmennusjohto peluutti uppiniskaisesti ketjurotaatiotaan jatkuvasti samassa järjestyksessä huolimatta siitä, oliko kyseessä oman pään vai hyökkäyspään aloitus tai lähettikö vastustaja jäälle ykkös- vai nelosketjunsa.

Voit kuunnella Lehkosen ja Kalju Cornerissa vierailleen Sami Hoffrenin MM-kisa-analyysit kokonaisuudessaan täältä.