Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkovista tuli torstain vastaisena yönä ensimmäinen suomalainen, joka on johdattanut kipparin ominaisuudessa joukkueensa Stanley Cupin finaaleihin.

Asia varmistui Panthersin napattua neljännen voittonsa Carolina Hurricanesista itäisen konferenssin loppuottelusarjassa, tällä kertaa maalein 4-3. Panthers jatkaa matkaansa NHL:n finaaleihin puhtaasti voitoin 4-0.

Panthersin avasumaalin syöttänyt Barkov oli isossa roolissa myös joukkueensa voitto-osumassa. Suomalaiskippari tarjoili ottelusarjan ykköstähti Matthew Tkachukin voittomaalin vain neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Illan toisen maalinsa tehtaillut Tkachuk oli ratkaissut Panthersille jatkoaikavoitot kahdessa ottelusarjan ensimmäisessä pelissä.

Hurricanesin suomalaisista Teuvo Teräväinen iski ottelussa yhden maalin Jesperi Kotkaniemen esityöstä.

Ensimmäistä kertaa sitten kevään 1996 Stanley Cupin finaaleihin yltänyt Panthers saa finaaleissa vastaansa voittajan Vegas Golden Knightsin ja Dallas Starsin välisestä lännen loppuottelusarjasta. Vegas johtaa sarjaa jo voitoin 3-0.