Florida Panthersin viime kesän jättihankinta Matthew Tkachuk on varastanut suurimmat otsikot kuluvan kevään NHL-pudotuspeleissä.

Konferenssifinaaleissa Carolina Hurricanesia vastaan kolme voittomaalia – joista kaksi jatkoajalla – iskenyt Tkachuk on iskenyt kevään 16 pudotuspelissä huimat tehot 9+12=21. Tästä huolimatta tähtihyökkääjä nostaa suomalaiskapteeni Aleksander Barkovin joukkueensa tärkeimmäksi yksittäiseksi pelaajaksi matkalla Stanley Cupin finaaleihin.

– Hän on epätodellinen. Hän on pelaajana täydellinen. Yritän matkia häntä. En pysty tekemään kaikkia juttuja jotka hän tekee, mutta ainakin voin yrittää, Tkachuk ylistää NHL TNT:n haastattelussa.

– Hänen suorituksensa pudotuspeleissä on ollut epätodellista. Hän on pelannut hieman tutkan alla, mutta silti hän on sokeeraanut minut. Se, että pääsimme Stanley Cupin finaaleihin osoittaa muulle maalle sekä jääkiekkoilevalle maailmalle, että hän on huippupelaaja NHL:ssä ja meidän paras pelaajamme ”Bobin” ohella, Tkachuk jatkaa viitaten unelmakevättä pelaavaan maalivahti Sergei Bobrovskiin.

Ensimmäisenä suomalaiskapteenina joukkueensa Stanley Cupin finaaleihin johdattanut Barkov saa finaalisarjassa vastaansa todennäköisesti Vegas Golden Knightsin, joka johtaa lännen finaalisarjaa Dallas Starsia vastaan jo voitoin 3-0,