NHL:n pudotuspeleihin itäisen konferenssin viimeiseltä paikalta selvinnyt Florida Panthers nappasi lauantaina seuraavan ison päänahan, kun joukkue kaatoi Toronto Maple Leafsin jatkoajalla 3-2 ja vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 4-1.

Panthersin sankarina toimi nelosketjun luottosoturi Nick Cousins, joka ampui voittomaalin ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 15:32. Panthersin voiton takuumiehenä toimi myös maalivahti Sergei Bobrovski, joka torjui ottelussa jopa 50 kertaa.

Aleksander Barkovin kipparoima Panthers-nippu on nyt lähettänyt kesälomille Atlantic-divisioonan ykkössuosikin Boston Bruinsin sekä samassa lohkossa toiseksi sijoittuneen Maple Leafsin.

Suomalaisfaneja hemmotellaan todellisella herkkupalalla, sillä Panthers kohtaa konferenssifinaaleissa viiden suomalaisen edustaman Carolina Hurricanesin. Panthersissa pelaa kolme suomalaista: Eetu Luostarinen, Aleksander Barkov ja Anton Lundell.