NHL:n kuluvan kauden parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina-palkinnon saajaa pidetään monien asiantuntijoiden papereissa täysin varmana.

Voitto on menossa Tuukka Raskin Boston Bruinsissa viime kaudella korvanneelle Linus Ullmarkille. 29-vuotias ruotsalainen on pelannut kuluvalla kaudella 39 ottelua, joista varsinaisen peliajan tappioita on tilillä vain neljä kappaletta. Isokokoisen vahdin torjuntatilastot ovat nekin päätähuimaavat: 1,89 ja 93,8%.

The Score -sivuston arvion mukaan Ullmarkin Vezina-pystiä ei voi viedä enää mikään.

– Kirjoitimme sen jälkeen, kun Ullmark missasi tyhjän maalin Winter Classicissa tammikuussa hänen voittavan pystin varmuudella, mikäli mies olisi onnistunut maalinteossa tuossa tilanteessa. Sittemmin hän lisäsi tuonkin meriitin tilastoihinsa. Ei ole enää mitään mahdollisuutta sille, että hän voisi hävitä tämän kisan, sivusto kirjoittaa.

– Hän on hurjassa tahdissa käytännössä katsoen jokaisessa tilastokategoriassa. Jos kausi päättyisi tänään, hänen torjuntaprosenttinsa olisi NHL-historian viidenneksi paras niistä maalivahdeista, jotka ovat pelanneet kauden aikana yli 25 ottelua. Jotkut saattavat vedota siihen, että Bruinsin pelitapa mahdollistaa tämän kaiken. Toisaalta, ruotsalainen on osoittanut olevansa itse valtava syy sille, että Boston tulee viemään runkosarjan voiton nimiinsä, sivusto jatkaa.

Ullmarkin jälkeen kauden toiseksi parhaan NHL-maalivahdin tittelistä kamppailevat The Scoren listauksen mukaan Ilja Sorokin, Connor Hellebuyck, Jake Oettinger sekä Filip Gustavsson.