TPS:n kausi oli iso pettymys. Turkulaiset olivat finaaleissa kahtena vuonna pitkeen, mutta tällä kertaa TPS ei yltänyt edes puolivälieriin.

Julkisuudessa on spekuloitu, että päävalmentaja Jussi Ahokas ja urheilutoimen johtaja Rauli Urama ovat olleet eri linjoilla joukkueen valmentamisesta.

Konflikti päävalmentajan ja urheilutoimen johtajan välillä on levinnyt myös valmennustiimiin asti, kertoo Ilta-Sanomien toimittaja Sasha Huttunen.

– Ari Moisanen on erittäin kovassa arvossa maalivahtivalmentajana. Mutta kauden aikana hän käveli yli päävalmentajan ja tiesi kaikesta kaiken. Otti aivan liian suurta roolia mm. penkkivalmennuksessa, Huttunen kirjoittaa Twitterissä.

– Yhden TPS-valmentajan sanoin: ”Kaksi valmennusfilosofiaa riitelee.” TPS:n valmennustiimi ei vedä samaa köyttä. Siellä on Ahokas ja siellä on Moisanen vetämässä Uraman linjaa.

Pelaajien on myös kerrottu haluavan ulos TPS:stä. Superlupaus Aron Kiviharju vaihtoi yllätyssiirrossa HIFK:hon.

– TPS on käynyt viime päivinä palavereita pelaajiensa kanssa. Moni pelaaja on sanonut: Ovat valmiita jatkamaan, jos jään ulkopuolinen harjoittelu muuttuu. TPS:ssä oli tällä kaudella ennätysmäärä nivusvammoja.

– TPS on tällä hetkellä todella huonossa maineessa pelaajien keskuudessa, koska Urama ja koska fysiikkaharjoittelu. TPS oli mm. tarjonnut Jolylle sopimusta. Joly oli kysynyt eräältä Tepsin ulkkarilta mielipidettä. Ulkkari sanoi, että ei kannata tulla missään nimessä.

Sasha Huttunen

@kuplassasha
Kun TPS:n kausi päättyi, pelaajat menivät hallille saunomaan. Ahokas ja Kalto olivat mukana - like one of the guys. Muut valmentajat lähtivät kotiin. Pieni ja sinänsä turhalta vaikuttava detalji, mutta kuvastaa ilmapiiriä. (1/x)