Mikko Rantanen jatkoi viime yönä hurjassa iskussa NHL:ssä. Hän paukutti tehot 1+1, kun Colorado Avalanche ryöpytti Chicago Blackhawksia 5-0 lukemin.

Rantanen on tällä kaudella heiluttanut maaliverkkoa historiallisen kovaan tahtiin. 69 ottelussa suomalaispyssy on iskenyt 47 osumaa. Tahti on koko Colorado Avalanchen historian kovin. Kukaan Colorado-pelaaja ei ole tehnyt alle 70 ottelussa yhtä montaa maalia.

Jos vertailuun huomioidaan myös Coloradon edeltäjän Quebec Nordiquesin pelaajien suoritukset, silti vain Michel Goulet on pystynyt parempaan. Hän iski kahdesti 51 maalia alle 70 otteluun.

Jopa Colorado-legenda Joe Sakic ja nykyinen GM häviää Rantaselle. Hänen paras maalilukemansa oli 44 kaudelta 1992-93.

StatsCentre

@StatsCentre
Firing home a goal in his team's 5-0 blanking of the Blackhawks on Monday night, Mikko Rantanen now owns 47 before the @Avalanche have even reached the 70 game mark in their 2022-23. On pace for 56 (which would be 1 off tying a franchise record), he sits 3rd on this QUE/COL list