Liigan 20. peliviikko saatiin päätökseen lauantaina, ja kun 21. viikko starttaa jo maanantaina Tampereella ottelulla Tappara-Lukko, on nyt hyvä aika käydä mennyt viikko läpi.

Se vedetään pakettiin tuttuun tapaan viiden positiivisimman ja viiden vähemmän positiivisen seikan kautta.

Plussat:

+5 Petri Kontiolan ja Juhamatti Aaltosen kohtaaminen

Ilveksen ja Jukurien tähtikonkarit kohtasivat kenties viimeistä kertaa lauantaina – ja sen kunniaksi he vaihtoivat pelipaitojaan kättelyssä matsin päätyttyä.

Kylmät väreet, kuten tähtiselostaja Jani Alkio sanoi C Moren lähetyksessä.

+4 Ilves-hyökkääjä Eemeli Suomen jatkosopimuksen julistamistyyli

Katsokaa itse. Tarvitseeko tätä sen enempää perustella.

+3 HIFK

Tiistaina tuli tappio kauden sensaatiojoukkue Pelicansille, mutta sekin vasta jatkoilla. Loppuviikosta kaatuivat kivikovat Lukko ja Tappara, ja pisteputki venyi jo 15 ottelun mittaiseksi.

Liigadata kertoi Twitterissä, että vain seitsemän joukkuetta on kautta pääsarjahistorian pystynyt pidempään pisteputkeen.

#liigadata

@smliigadata
Vain seitsemän joukkuetta on SM-liigan historiassa pystynyt pidempään pisteputkeen kuin #HIFK:n 15 ottelun putki. Yhteensä Liigassa on pelattu 18 yhtä pitkää tai pidempää pisteputkea.

+2 HPK

Kerho on herännyt hyvään aikaan – pisteille se on yltänyt jo kuusi kertaa peräkkäin, ja esimerkiksi lähihistoriassa ovat kaatuneet Lukko ja Ilves.

Kerho on noussut viimeiselle pudotuspelipaikalle, ensimmäisen karsiutujan paikka on viisi pinnaa takana.

+1 Kärpät

Lauantaina tuli kauneusvirhe, kun KooKoo voitti kotonaan 4-2. Sitä enne Kärpät viiletti kuitenkin viiden suoran voiton putkessa, ja esimerkiksi sarjakolmonen Pelicans on enää kolmen pisteen päässä.

Erityismaininnat Ässille ja sen maalivahti Niklas Rubinille kaikkiaan hyvistä otteista, Jukurien hyökkääjä Niko Huuhtasen viiden pelin maaliputkelle (5+3), Tapparan pakki Valtteri Kemiläisen viiden pelin pisteputkelle (3+5) ja takaisin kolmanneksi kivunneen yllättäjä Pelicansin neljälle peräkkäiselle voitolle – vaikka näistä kaksi tulikin heikkoa SaiPaa vastaan.

Miinukset:

-5 SaiPa

SaiPaa ei haluaisi sättiä enää syvemmälle, kun arki on varmasti jo muutenkin tarpeeksi murheellista.

Kymmenestä edellisestä pelistä tilillä on vain tappioita ja kaksi pinnaa – maaliero näyttää karmeaa lukemaa 15-44.

SaiPan kauden suoritus on yksi huonoimmista nykypistelaskun aikaan, mutta kuitenkin parempi kuin KalPalla ja Pelicansilla aikoinaan.

Lappeenrantalaispoppoota on hyvin vaikeaa olla nostamatta tämän rankingin kärkeen.

#liigadata

@smliigadata
#SaiPa:n kausi on yksi huonoimmista nykypistelaskun aikaan, mutta kuitenkin parempi kuin #KalPa 2005-06 ja #PelicansFi kautta aiemmin. Myös #Ässät on pelannut kaksi kautta, jolloin pistekeskiarvo on ollut ainakin SaiPan nykyistä huonompi, kausi on toki vielä kesken.

-4 Ilves

Viidestä edellisestä matsista tilillä on neljää suoraa tappiota, eikä pistepussi ei kasvanut viime viikolla yhtään.

-3 JYP

Viikonlopun kaksi KalPa-tappiota taisivat sinetöidä sen, että hurrikaani ei mylvi pudotuspeleissä. Neljä matsia putkeen hävinnyt JYP on viimeisestä pudotuspelipaikasta jo 12 pisteen päässä. Otteluita sillä on pelaamatta yhtä monta.

-2 Jukurit

Jukurit otti Ilveksestä lauantaina helpottavan voiton, mutta sitä ennen alla oli viisi suoraa tappiota.

Alemman viivan päälle on viisi pinnaa. Riittääkö aika, vai jääkö matka kesken?

-1 TPS

TPS aloitti viikon kaatamalla Ilveksen tiistaina, mutta sen jälkeen sekä KooKoo että Lukko veivät pisteet. Turkulaisporukka on sarjassa seitsemäntenä.