Liiga on julkistanut alustavan otteluohjelman kevään 2023 pudotuspeleihin. Pudotuspelikarsinnat alkavat 13. maaliskuuta ja viimeinen finaaliottelu pelataan 2. toukokuuta.

Puolivälierät, välierät ja finaalit pelataan tuttuun tapaan paras seitsemästä -järjestelmällä.

Tampereella Tapparan ja Ilveksen kohdalla otteluohjelmassa on pientä hienosäätöä. Nokia Arenalla järjestettävien useiden konserttien vuoksi ohjelmaan on luvassa mahdollisia toimenpiteitä.

– Mikäli tamperelaisjoukkueet pelaavat semifinaalivaiheessa muita joukkueita kuin toisiaan vastaan, ne pelaavat ottelusarjan kaksi ensimmäistä otteluaan vieraskaukalossa, Liigan tiedotteessa kerrotaan

– Mikäli Ilves ja Tappara ovat semifinaaleissa vastakkain, kyseisen ottelusarjan ohjelmaa joudutaan tiivistämään. Ilves ja Tappara eivät tällöin pelaisi torstaista 30.3. tiistaihin 4.4. ollenkaan, vaan aloittaisivat semifinaalisarjansa vasta keskiviikkona 5.4. Ilveksen ja Tapparan välisen semifinaalisarjan otteluohjelma jouduttaisiin tällöin tiivistämään aikavälille keskiviikko 5.4. – sunnuntai 16.4.

Tiukempi otteluohjelma puolivälierissä olisi luonnollisesti rasite myöhempiä pudotuspelisarjoja ajatellen.