Chicago Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews on julkistanut tiedotteen, jossa tähtihyökkääjä kertoo jäävänsä toistaiseksi pois seuransa toiminnasta terveydellisistä syistä.

Toews, 34, kärsii pitkittyneestä koronavirustartunnasta sekä autoimmuunisairaudesta. Tämä torppasi lopulta myös muiden joukkueiden kiinnostuksen hankkia koko kauden siirtospekulaatioissa pyörinyt keskushyökkääjä riveihinsä vielä ennen NHL:n siirtotakarajan umppeutumista.

– On ollut hyvin haastavaa pelata näiden oireiden kanssa. Muutaman viimeisen viikon aikana tilanne on mennyt siihen pisteeseen, jossa minulla ei ole muita vaihtoehtoja kuin astua syrjään ja keskittyä kuntoutumiseeni, Toews paljastaa.

Toews jätti toissa kauden kokonaan pelaamatta autoimmuunisairautensa johdosta. Kuluvalla kaudella hyökkääjä on ollut sivussa peleistä tammikuun lopulta saakka.

Ainakin Colorado Avalanchen kerrottiin aiemmin olevan kiinnostunut Toewsin hankkimisesta loppukaudeksi. Blackhawks sopi kuitenkin kapteeninsa kanssa, ettei se kaupittele tätä enää muille seuroille siirtotakarajan puitteissa.