Tapaninpäivänä alkanut ja vuoden 2022 toiseksi viimeisenä päivänä loppunut 15. liigaviikko oli tiuha ja tiivis, kun sen aikana pelattiin viitenä eri päivänä putkeen.

Mitä kaikkea vuoden viimeinen viikko piti sisällään? Alla listattuna viikon viisi positiivisinta ja viisi negatiivisinta seikkaa.

Plussat:

+5 Liigajoukkueiden tuki Nemo Pajulalle

Nuorten ottelussa syksyllä vakavasti loukkaantunut Ilves-juniori Pajula on saanut suomalaisseuroilta upeasti tukea keräysten muodossa. Talkoihin ovat osallistuneet esimerkiksi tamperelaisseurat Ilves ja Tappara.

+4 Vaasan ja Mikkelin yleisöennätykset

Jukurit veti viime vuoden lopulla SaiPa-peliin peräti 3 112 katsojaa, Sportin Tappara-ottelua seurasi 4 294 silmäparia. Nämä ennätyslukemat kirjattiin tilastoihin 28. joulukuuta pelatulla kierroksella.

+3 Jaakko Rissanen

33-vuotias sentteri on latonut kauden 35 pelissä 32 (10+22) pinnaa. Pisteputki katkesi HPK:ta vastaan, mutta ennen tuota Rissanen ylsi tehoille peräti seitsemässä matsissa peräkkäin.

+2 Scott Kosmachuk ja Lauri Korpikoski

Ensiksi mainittu palasi kaukaloon lähes kahden kuukauden tauon jälkeen tapaninpäivänä. Silloin syntyi kypärätemppu ja kahdessa seuraavassa pelissä kummassakin maali. Korpikoski on iskenyt neljässä edellisessä matsissa saldon 1+3.

+1 Petri Kontiola ja Henrik Haapala

Joulukuun kuukauden pelaajaksi valittu Kontiola sivalsi joulukuun viimeisellä viikolla tehot 1+3. Seitsemässä edellisessä matsissa saldo on 2+11. Haapalan välipäivien saldo oli 2+1, ja tuon seitsemän edellisen matsin tehot näyttävät mallia 4+8.

Erityismaininnat menevät villin viikon kunniaksi Jukurit-kaksikon Patrik Puistola-Niklas Peltomäki tehoilulle, saman seuron Topias Hynnisen liigauran avausmaalille, Sportin ylivoimapelille, Lukon Niclas Almarille ja Sebastian Repolle, Kärppien maalilla liigakauden ensiesiintymisen takaiskuitta tehneelle Jukurien Markus Ruusulle ja oululaisseuran Teemu Turuselle, Tapparan Marcus ja Jonathan Davidssonille sekä tamperelaisten Niko Ojamäen eleelle: SaiPan Kalle Maalahti blokkasi tämän vedon päällä, ja hyökkääjä meni tarkistamaan pakin tilanteen heti.

Miinukset:

-5 TPS:n Ässät-pelin tunarointi

TPS johti Ässiä jo kolmella maalilla, mutta hävisi lopulta voittomaalikisassa 3-4. Ässien kiri alkoi maalivahti Niklas Rubinin ”tekemällä” maalilla. Veskari sai nimensä maalintekijöiden listaan TPS:n pupellettua kiekko omaan tyhjään rysään siirretyn rangaistuksen aikana.

-4 SaiPa

SaiPa toki kaatoi Tapparan vuoden 2022 toiseksi viimeisenä päivänä voittomaalikisan jälkeen 7-6, mutta toisaalta välipäivien viikko piti sisällään myös kaksi tappiota. Kiri ei ole alkanut vieläkään, ja ero viimeiseen jatkopaikkaan on 11 pistettä.

-3 Markus Nenosen nolo sukellus

HPK:n Nenonen sukelsi Kärppien David Rundbladin hennon koukkaamiselta näyttäneen kontaktin jälkeen. Ruotsalainen ei pitänyt tempusta, vaan hän lähti Nenosen perään saaden itse jäähyn. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki katsoi tilannetta monttu auki – ja täysin syystä.

-2 Pelicans

Ainoa joukkue, jolla on tilillä kaksi suoraa tappiota. Alkavatkohan nuoren joukkueen koneet hyytymään? Esimerkiksi Tappara on enää kahden pisteen päässä ja kaksi matsia vähemmän pelanneena.

-1 Matej Machovsky

12 ottelussa maalilla, tilillä vain kaksi varsinaisen peliajan voittoa ja torjuntaprosentti 87,80. Juha Jatkola on ansaitusti napannut ykkösvahdin tontin.