Nuorten Leijonien taival MM-kisoissa päättyi puolivälieriin. Ruotsi kaatoi Suomen lukemin 3-2.

Nuoret Leijonat lähti otteluun hurjalla energialla. Ruotsi oli ensimmäisessä erässä aivan helisemässä ja kesti 12 minuuttia, ennen kuin ruotsalaiset saivat ensimmäisen laukauksen maalia kohti. Ensimmäisen erän jälkeen ottelu oli kuitenkin 1-1 tasatilanteessa. Maaleista vastasivat Oliver Kapanen ja Leo Carlsson.

Toisessa erässä Ruotsi pääsi paremmin peliin mukaan. Fabian Lysell laukoi kiekon kahdesti tolppaan, ja lopuista tilanteista piti huolen Suomen maalivahti Jani Lampinen.

Kolmannen erän alussa Suomi meni johtoon Niko Huuhtasen komealla rannelaukauksella. Suomi puolusti hienosti pitkään johtoaan, mutta Carlsson iski tasoitusmaalin aivan maalin edestä sisään, kun kolmatta erää oli reilut kolme minuuttia jäljellä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Aijai, siellä se vain on!!

Huuhtanen tällää Suomen 2-1-johtoon! 🔥

#U20fi #NuoretLeijonat

Suomi pääsi metsästämään voittoa vielä ylivoimalla, mutta ottelu sai järkyttävän käänteen. Victor Stjernborg pääsi läpiajoon alivoimalla ja iski kiekon komeasti längeistä sisään. Läpiajo syntyi, kun kiekko pomppasi kohtalokkaasti Aleksi Heimosalmen lavassa viivalla.

Suomi voitti ottelussa laukaukset numeroin 35-20.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Ei tätä voi todeksi uskoa.

Viktor Stjernborg vie Ruotsin johtoon alivoimalla, kun peliä on jäljellä enää reilu minuutti.

#U20fi #NuoretLeijonat