11. liigaviikko saatiin päätökseen lauantaina, ja viikon viimeisten matsien jälkeen kärjessä liitää alkukauden jättisensaatio Pelicans.

Tähän juttuun on kerätty taas tuttuun tapaan menneen viikon viisi positiivisinta ja viisi negatiivisinta seikkaa.

Plussat:

+5 Pelicans sekä sen Tyler Kelleher ja Iikka Kangasniemi

Pelicans ei ole ollut lähiaikoina ihan alkukauden kaltaisessa vedossa, mutta hyvä se silti on ollut – sarjan sensaatiomainen kärkipaikka irtoaa 53 pisteellä.

Tapparasta tullut Kelleher iski kirvesrinnoissa 13 pelissä tehot 1+2=3, Pelsussa saldo on seitsemän matsin jälkeen 3+5=8.

Kangasniemi summasi 11 ensimmäisessä matsissa tehot 1+2=3, sen jälkeen kahdeksan seruaavan pelin saldo on 2+9=11.

+4 Ilves ja Joona Ikonen

Ilves on liigakolmonen, mutta edellä olevia Pelicansia ja Lukkoa vähemmän pelanneena. Rästiottelut voittamalla tulisi kärkisija. Tupsukorvien kultakypärä Ikonen johtaa koko sarjan maalipörssiä 15 häkillä.

+3 Axel Holmström ja Sportin muut pistelingot

Holmström johtaa pistepörssiä lukemilla 9+19=28, Simon Hjalmarsson seuraa kakkosena lukemin 8+20=28.

Tällä kaudella pisteet 9+6=15 viimeistellyt Jens Lööke on jäänyt kahdeksassa edellisessä matsissa pisteittä vain kerran. Noissa peleissä saldo on 8+5=13.

+2 TPS

Suorille puolivälieräpaikoille, kuudenneksi palannut TPS haki pitkältä vieraskiertueelta kaksi isoa voittoa. KalPa kaatui Kuopiossa 4-3 ja Kärpät Oulussa jatkoajan jälkeen 2-1.

+1 Niko Ojamäki ja Veli-Matti Savinainen

Ojamäki iski HIFK:ta vastaan tehot 2+1=3, ja kolmen edellisen matsin saldo on 4+1=5. 16 pisteen Savinainen on onnistunut viime aikoina myös tehoilemaan – pisteistä 9+7=16 peräti 2+5=7 on syntynyt kuudessa viime pelissä.

Erityismaininnat Ässien Derek Barachille, HPK:n Michael Jolylle ja TPS:n Valtteri Pullille hyökkäyspään tehoista – ja ensiksi mainitulle myös tämän touhun takia.

Porin Ässät

@PorinAssat
Ote eiliseltä 👇
Derek Barach huomasi alkulämmittelyiden aikana hänelle osoitetun 9-vuotiaan pojan viestin. Nuoren patakannattajan reilun 200 kilometrin reissu Ässien peliin päättyi Padan voittoon ja suosikkipelaajan tapaamiseen 🥰

#Ässät #Liiga #YHDESSÄ

Miinukset:

-5 Kärpät

Kolmen ottelun tappioputki, liigataulukon seitsemäs sija. Ei sinne päinkään, mitä pitäisi.

-4 KooKoo

Viime viikolla kahdesta pelistä nolla pinnaa ja sarjassa viimeistä edellisenä. Viime kauden nelosella on matkaa esimerkiksi suoraan puolivälieräpaikkaan jo 13 pistettä.

-3 HPK

Lauantaina tuli helpottava voitto KalPasta, mutta ennen tuota joukkue koki kolme suoraa tappiota putkeen. Kerho on vajonnut 13:nneksi, 11 pisteen päähän suorasta puolivälieräpaikasta.

-2 Eetu Tuulola

Viikolla tuli jo kolmas ulosajo tähän kauteen. Ilves-hökkääjän tehot ovat 22 pelissä 1+3=4. Ei oikein toimi, ja esimerkiksi kaudella 2018-19 HPK:sa syntyi 60 runkosarjan pelissä 36 pistettä. Jäähypörssin kärkinimi.

-1 Arto I. Järvelän sanat Aatu Jämsenin taklaustapauksessa

Liigan kilpailupäällikkö Arto I. Järvelä väitti Ilta-Sanomille viikolla Pelicansin Aatu Jämsenin palattua kaukaloon Johan Motinin päähän kohdistuneen taklauksen jälkeen, ettei sarjalla ole varsinaista toimintaprotokollaa pääosumien varalta.

Ex-kiekkoilija ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n eli Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedtin mukaan sarjassa on selvät toimintaohjeet – ja kaiken lisäksi aivotärähdysten protokollaa on vasta äskettäin perattu läpi. Kuulostaa aavistuksen sekavalta hässäkältä, josta voit lukea IS:n jutusta lisää.