Nuorten MM-kisat alkavat ylihuomenna 26. joulukuuta. Kisoissa on tänäkin vuonna mukana huikea määrä maailman huippulupauksia. Nostamme tässä artikkelissa esiin turnauksen viisi mielenkiintoisinta nimeä.

5. Logan Stankoven, hyökkää, Kanada

Logan Stankoven on tehnyt käsittämättömän kovaa jälkeä junnuissa. Tällä kaudella hän on iskenyt WHL:ssä 21 ottelussa tehot 17+27=44, ja viime kaudellakin hän rikkoi 100 tehopisteen rajapyykin. Stankoven oli Kanadan mukana myös edellisissä nuorten kisoissa. Hän nakutti seitsemässä ottelussa tehot 4+6=10. Nyt Stankoven palaa estradille vuotta kokeneempana.

4. Simon Nemec, puolustaja, Slovakia

18-vuotias Simon Nemec on pelannut huippukiekkoa monella tasolla. Hän on edustanut Slovakiaa olympialaisissa sekä miesten MM-kisoissa. Hän ei olekaan mikään junnu vaan huippuammattilainen, vaikka junnukisoissa pelaakin. Alkukauden Nemec on pelannut AHL:ssä iskien 24 ottelussa tehot 3+8=11.

3. Logan Cooley, hyökkääjä, Yhdysvallat

Logan Cooley on käynyt läpi Yhdysvaltojen kiekkosysteemin ja latonut kovia tehoja tasolla kuin tasolla. Nyt juonikas sentteri pelaa ensimmäistä kauttaan NCAA:ssa ja on jatkanut samaa rataa. Hän on paukuttanut 19 ottelussa tehot 10+15=25, jotka ovat aivan poikkeukselliset hänen ikäiselleen pelaajalle. Saa nähdä, vaihtuuko yliopistokiekko jo ensi kaudella NHL-peleihin Arizona Coyotesin riveissä.

2. David Jiricek, puolustaja, Tshekki

David Jiricek on viimeistä askelta vaille valmis NHL-pelaaja. Tshekkipakilla olisi jo paukkuja nousta Columbus Blue Jacketsin riveihin, mutta hänen on annettu kärsivällisesti pelata AHL:ssä isossa roolissa. Jiricek on tykittänyt tällä kaudella 20 AHL-ottelussa puolustajalle hurjat tehot 5+15=20. Hänellä on kokemusta myös miesten MM-kisoista.

1. Connor Bedard, hyökkääjä, Kanada

Nuorten MM-kisat ovat huikea näyttämö Connor Bedardille. Hän on hehkutetuin lupaus sitten Connor McDavidin, mutta pelaajatyypiltään Bedard on enemmän maalintekijä kuin syöttäjä. Hänen laukauksensa vetääkin jo nyt vertoja NHL:n eliitille. WHL on Bedardille aivan väärä sarja. Hän on iskenyt 28 otteluun tehot 27+37=64.