Toronto Maple Leafsin tulikuuma laitahyökkääjä Mitch Marner kasvatti pisteputkensa NHL:ssä eilen, eli perjantaiyönä 21:een, kun hän iski murskaavassa 5-0-voitossa Los Angeles Kingsin reppuun yhden maalin.

Tällä kaudella yhteensä tehot 11+22=33 tehnyt kanukki kohensi asemiaan ainakin kahdessa kovassa tilastossa tuon yön maalin myötä.

Pisteputki on kaudesta 1988-89 lähtien peräti kymmenenneksi pisin koko NHL:ssä. Marner pn esimerkiksi Mats Sundinin kakkossijasta enää yhdeksän pelin päässä, sijat 3-9 puolestaan ovat 1-5 ottelun päässä.

Tilaston ylivoimainen kärkinimi on Mario Lemieux, joka nakutti tehopisteitä kaudella 1989-90 peräti 46 ottelussa peräkkäin.

Lisäksi pelkästään laitureista puhuttaessa Marnerin putki on NHL-historian kuudenneksi pisin. Tässä ykkösenä on kaudella 1977-78 komeasti 28 ottelussa pisteille yltänyt Guy Lafleur. Sijat 2-5 ovat Marnerilta 1-5 pelin päässä.

StatsCentre

@StatsCentre
Potting 1 of his team's 5 goals in a win over the Kings on Thursday, Mitch Marner's 21 game point streak keeps climbing up the ranks for recent such runs. Going back almost a quarter century, there are now 9 on this list that have gone on longer than the @MapleLeafs right winger

StatsCentre

@StatsCentre
Firing in the @MapleLeafs 4th of 5 goals in their shutout victory vs the Kings on Thursday night, Mitch Marner extended his already franchise record point streak to an impressive 21 games. As a result, he's now tied behind only 4 wingers (5 different times) on this all-time list