Kärpät lähti uuteen Liiga-kauteen hurjalla pelaajabudjetilla, mutta toistaiseksi tulokset ovat olleet laihoja. Kärpät on sarjassa seitsemäntenä, ja viimeisistä kymmenestä ottelustaan oululaiset ovat raapineet kasaan vain kolme voittoa.

Erityisen vaikeaa Kärpillä on ollut kotipyhätössään. Joukkue on hävinnyt viimeiset neljä kotiotteluaan. Kyseessä on yksi pisimmistä kotitappioputkista Kärppien historiassa. Viiden ottelun kotitappioputken oululaiset ovat kokeneet kolmesti: 1982, 1988 ja 2001.

Kärpät on puolestaan pelannut jo kuusi kotiottelua putkeen ilman voittoa varsinaisella pelaajalla. Pahempaa on nähty koko seuran historiassa vain kerran. Vuonna 2017 Kärppien vastaava putki venyi seitsemän ottelun mittaiseksi.

Yksi selittävä tekijä Kärppien huonojen tulosten takana on heikkotasoinen erikoistilannepeli. Kärppien alivoima on koko Liigan toiseksi huonoin (74,14%). Joukkueen ylivoima on ollut niin ikään heikkoa. Se on sarjan viidenneksi huonoin (13,92%).

#liigadata

@smliigadata
#Kärpät on nyt hävinnyt neljä peräkkäistä kotipeliä ja pelannut kuusi kotiottelua ilman varsinaisen peliajan voittoa. Oulussa se ei ole ollut kovin tavallista.