Jukurit on joutunut joulukuussa jääkiekkoliigassa ja CHL:ssä täysin absurdiin otteluruuhkaan.

Mikkeliläisjoukkue on pelannut tämän kuun 2. päivästä alkaen kahdeksan ottelua. Pelejä on ollut ohjelmassa siis keskimäärin joka toisena päivänä.

Keskiviikkona joukkue sippasi TPS:n vieraana 1-3-tappioon, eikä Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen kierrellyt sanoissaan puhuessaan järjettömästä ohjelmasta.

– Tämä oli meille kahdeksas peli 13 päivään, joten bensaa tankissa oli pikkuisen pohjalla. Pystyimme antamaan jonkinlaisen pelisuorituksen, Jokinen manasi Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudeessa.

– Jollain tapaa harmittaa tämä ruuhka ja se, ettei näitä pelejä ole pystytty siirtämään. Tappara ei tainnut pelata tänään eikä 5. päiväkään. Jotenkin on epäreilu olo varsinkin pelaajien puolesta.

Jokinen viittasi Tapparalla siihen, että tamperelaisjoukkue oli Jukurien tavoin Liigasta mukana CHL:n puolivälierissä joulukuun alkupuolella – saaden kuitenkin ohjelmansa selvästi väljemmäksi.

Jukurien rumballa on ollut karu seuraus.

– Peliruuhkan takia meillä on tippunut kokoonpanosta 3-4 pelaajaa pois. Mutta TPS oli erittäin vahva. Kun bensaa ei ole hirveästi tankissa ja joutuu puolustamaan, jää hyökkäyspelaaminen aika olemattomaksi. Jollain konstilla me saimme tarvittavat maalipaikat kyllä.

– Tuli epätavallisia virheitä – kiekonmenetyksiä. Kun väsyttää, aivot ei toimi ehkä. Emme saaneet pelattua kiekkoa syvälle ja sitä kautta tuli jäähyjä.

Jokinen mainitsi vielä sen, ettei TPS:ltä ollut tarkoitus ottaa mitään pois puheesta huolimatta.

– Harmittaa pisteiden menetys, jokainen piste on kullan arvoinen. On erittäin pienet marginaalit sen suhteen, mihin joukkue sijoittuu, kun runkosarjan kaikki pelit on pelattu. Kun näkee muiden samassa kilpailussa olevien joukkueiden ohjelmat, niin sapettaa huolella.

Keskiviikon muissa peleissä JYP voitti HPK:n 3-1, KalPa KooKoon jatkoajalla 2-1, Kärpät SaiPan 2-1 ja Sport Pelicansin 2-1.