Carolina Hurricanesin Jesperi Kotkaniemellä oli NHL:ssä pitkään vaisu meno pisteiden suhteen, ja esimerkiksi kauden ensimmäinen maali syntyi vasta 11. pelissä. Se oli samalla kolmas piste aikoinaan, marraskuun alussa.

Nyt hyökkääjä on saanut pikkuisen helpotusta viimeistelyn ilmeisesti jonkinlaiseen tuskaan. Porilainen on tehnyt 33 otteluun tehot 4+5, ja noista yhdeksästä pisteestä puolet (2+2) on syntynyt viimeisen kahden viikon aikana.

Kotkaniemi saalisti aatonaattoyönä yhden syöttöpisteen vajaan 16 minuutin peliajalla ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Kotkaniemen yhden runkosarjakauden piste-ennätys on 34 pinnaa (11+23) hänen debyyttisesongilta 2018-19.

Canes voitti matsin jatkoajalla maalein 4-3, ja Carolinakin on ollut tulikuuma. Voitto oli sille nimittäin jo seitsemäs putkeen, pisteputki on jo 13 ottelun mittainen.

Ottelussa pelasi lisäksi kolme muuta suomalaista. Kotkaniemeä muutamia sekunteja enemmän pelannut Teuvo Teräväinen jäi pisteittä, sama oli vajaat 11 minuuttia pelannen Pensin Kasperi Kapasen kohtalo. Antti Raanta torjui Carolinan maalilla 24 kertaa.

Canesin Sebastian Aho oli sivussa alavartalovamman takia.