Ässät kaatoi viime lauantaina Tapparan komein lukemin 5-1. Lukemista huolimatta voitto ei tullut helpolla, vaan Ässät oli paikoitellen todella kovassa paineessa.

Ottelun toisessa erässä Roope Talala, Jan-Mikael Järvinen, Eemil Erholtz, Aleksi Laakso ja Aleksi Heimosalmi olivat aivan mankelissa toisessa erässä. Tappara myllytti minuutti toisensa jälkeen, ja kun Ässät pääsi kiekkoon, niin purkukin meni pitkäksi.

Ässien viisikko kellotti koko Liiga-kauden pisimmät vaihdot. Patapaidoista pisimpään jäällä putkeen oli Talaja, jonka vaihto kesti neljä minuuttia ja 44 sekuntia. Koko viisikon lyhimmät vaihdot pelasivat Laakso ja Heimosalmi, jotka olivat jäällä neljä minuuttia ja 16 sekuntia.

Tavallisesti vaihto on jotain 40 sekuntin ja minuutin väliltä. Lähes viiden minuutin vaihdot ovat aivan poikkeuksellisia.

#liigadata

@smliigadata

#liigadata

Puolustajilla vaihtojen pituudet ovat hiukan hyökkääjiä pidemmät, mutta mitään kovin isoja eroja ei ole ollut.
Viikonloppuna #Ässät-viisikko kellotti kauden pisimmät vaihdot, kun #Tappara:a vastaan koko kentällisellä oli yli neljän minuutin vaihdot.