Tapparan ja Lukon väinen Liiga-ottelu peruttiin viime hetkellä torstaina. Syynä oli Tapparan sairastilanne. Kirvesrinnat eivät saaneet kasaan tarvittavaa joukkuette ottelun pelaamiseksi.

Ottelun peruminen käynnisti sosiaalisessa mediassa melkoisen huutomyrskyn ja Liigaa syytettiin Tapparan suosimisesta. Viime kaudella HIFK joutui antamaan Kärpille luovutusvoiton, kun seura ei pystynyt pelaamaan sairastelun vuoksi. JYP puolestaan joutui kutsumaan paljon pelaajia A-nuorista välttääkseen saman kohtalon.

– Minkäs takia porkkanapöksyinen joukkue ei joudu haalimaan pelaajia Mestiksestä ja jämälokeroista? Onko säännöt samat joka joukkueelle? eräs fani kysyy.

– Mitä vittua? Muut joutuu pelaamaan mutta kun mouhoille iskee miesflunssa niin siirretään. Hiukan on taas eri säännöt, toinen fani päivittelee.

– Vitun mafia! Fifasta mallia, kolmas julistaa.

Liiga vastasi kritiikkiin jakamalla selväsanaiset perustelut ratkaisulleen. Sääntöjä on muutettu viime kaudesta. Nyt jokainen joukkue nimeää kauden alussa 30, josta on oltava käytettävissä vähintään 15+1 (mv) pelaajaa kuhunkin otteluun. Mikäli pelaajamäärää ei loukkaantumisten tai sairastumisten takia saada otteluun nimettyä, ottelua siirretään.