Philadelphia Flyersin Rasmus Ristolainen on joutunut alkukaudesta joukkueen uuden päävalmentaja John Tortorellan koirankoppiin.

Ajoittain katsomoon passitettu jättipalkkainen suomalaispuolustaja ei näytä juuri tällä hetkellä sopivan Tortorellan suunnitelmiin. Pro Hockey Writers -sivuston toimittaja John Gilroyn mukaan mahdollisuudet turkulaisen treidin suhteen ovat silti lähes olemattomat.

– Olisi väärin sanoa, ettei Ristolaisen aikakausi Flyersissa olisi ollut ahdistavaa aikaa. Hänestä maksettu siirtokorvaus vaikutti jo silloin korkealta ja päätös olla kauppaamatta häntä eteenpäin siirtotakarajalla ei sekään mennyt aivan putkeen. Kuten ei viiden vuoden ja 25,5 miljoonan dollarin jatkosopimus, jonka hän allekirjoitti. Ja nyt hän vaikuttaa olevan Tortorellan koirankopissa, Gilroy sivaltaa.

– Tämän kaiken jälkeen mahdollisuudet Ristolaisen kauppaamiselle ovat olemattoman ja nollan välillä. On selvää, että GM Chuck Fletcherillä on iso luotto 28-vuotiaaseen, eikä rankka seitsemän viikon jakso ole välttämättä vielä muuttanut tätä asiaa. Myös puolustajan sopimus vaikuttaa. Siirtomarkkinat ovat juuri nyt ohuet ja olisi vaikea kuvitella yhdenkään seuran haluavan häntä nyt, kun hänen markkina-arvonsa on alhaisempi kuin koskaan ennen.

– Jos vaihtoehtoina on antaa jotakin hyvitystä treidin mukana tai pitää hänet ja toivoa asioiden muuttuvan, epäilen seuran päätyvän jälkimmäiseen vaihtoehtoon, toimittaja näkee.

5,1 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva Ristolainen on pelannut kuluvalla kaudella 11 ottelua ilman tehomerkintöjä. Miehen plusmiinus-lukema on sekin kaksi astetta pakkasen puolella.