NHL:ään ja sen Montreal Canadiensiin kesällä ykkösenä varattu slovakialainen olympiapronssimitalisti Juraj Slafkovsky avasi uransa maalihanat perjantain vastaisena yönä pelissä, joka päättyi murskaavaan 6-2-voittoon Arizona Coyotesia vastaan.

TPS:ssä viime vuosina ihastuttaneen hyökkääjän tulinen ranne muutti matsin tilanteen toisessa erässä jo ratkaisevan oloisiin lukemiin 4-0. Pelaaja puhui maalista NHL:n nettisivuilla.

– En edes muista, kuinka tein maalin. Aloin vain juhlimaan, koska mielestäni se on paras osa maalia. Keskittyisin enemmän siihen kuin siihen, miten tein maalin.

18-vuotiaan slovakialaisen uran avausmaali syntyi viidennessä pelissä. Hänen laukaisutarkkuus tarunhohtoisessa on varsin hyvä (25%), kun pelaaja on päässyt ampumaan vasta viisi kertaa.

Habsin suurlupaus sai suosionosoituksia osuman jälkeen. Habs-henkiset nousivat seisomaan, kun pelaaja kuulutettiin maalintekijäksi.

– Tuo on paras mahdollinen yleisö. Luulenpa vaan, että parempaa ei voi tapahtua kuin tuo, mitä tuolla kotihallissa maalin jälkeen tapahtui. Se oli mahtavaa pelaaja hehkutti.

Montreal on Atlantin divisioonassa neljäntenä viidestä pelistä tulleen kolmen voiton turvin.