NHL:n joukkuekohtaisen palkkakaton ennakoidaan nousevan kaudella 2024-25 jopa 88 miljoonaan dollariin, mikä näkyy välittömästi myös pelaajapalkkioiden nousuna.

Kanadalaisen Sportsnetin Rory Boylen nostaa arvioi palkkabudjetin nousun vaikutuksia Toronto Maple Leafsin supertähti Auston Matthewsin seuraavan diilin.

25-vuotiaan sentterin nykyinen, 11,64 miljoonan dollarin vuosipalkan takaava megasopimus umpeutuu kesällä 2024. Tämän jälkeen jenkkitaituri räjäyttänee Boylenin mukaan pankin koko NHL:n historian rahakkaimmalla sopimuksella.

NHL-toimittaja käy artikkelissaan läpi erilaisia skenaarioita, joissa Matthewsin sopimuksen prosentuaalinen osuus Leafsin palkkabudjetista olisi Connor McDavidin ja Nathan MacKinnonin tasolla, noin 20 prosentissa. Boylenin arvion mukaan Matthewsin tuleva vuosipalkka tulisi palkkakattokehityksen huomioon ottaen olemaan vähintään 16,7 miljoonaa dollaria. Mikäli tähti odottaa jatkosopimuksensa kanssa kesään 2024 asti, arvioi Boylen vuosipalkan nousevan jopa 17,6 miljoonaan taalaan!

Kehitys NHL:n suurimpien tähtien palkoissa tulee olemaan tulevina vuosina huima. Nykyinen palkkakuningas McDavid tienaa sopimuksestaan keskimäärin 12,5 miljoonaa dollaria. Hiljattain jatkosopimuksen Colorado Avalanchen kanssa solmineen MacKinnonin vuosipalkka nousee syksyllä 2023 niukasti ohi McDavidin lukemien, 12,6 miljoonaan dollariin.