Liigaa on pelattu viikko, joten nyt on hyvä aika käydä läpi ensimmäisen viikon viisi kirkkainta plussaa ja viisi synkintä miinusta.

Kuten merkinnöistä voi päätellä, plussat ovat sitä positiivisempia, mitä isompi numero merkin perässä on – ja miinuksissa tilanne on sama.

Plussat

+5: Ilves ja Petri Kontiola

Tupsukorvien CHL:n takkuisuudesta ei ole tietoakaan – kolme voittoa maalierolla 9-2 ja kakkosviikkoon sarjan kärjessä. Kova on Kontiolakin, kun tehoilla 2+3 irtoaa pistepörssin jaettu kärkipaikka.

+4: KooKoo ja uudet miehet framilla

Sarjakakkosena kolmella voitolla – kova! KooKoo otti ensimmäisellä viikolla Kaakon herruuden murskaavasti, kun Jukurit kaatui 4-3 ja SaiPa kahdesti, maalein 3-2 (vl) sekä 4-1.

Linus Andersson nakutti uransa ensimmäisissä liigapeleissä Ilveksen Kontiolan tavoin tehot 2+3 kohoten pistepörssin kärkeen. Heikki Liedes ei ehkä ole enää mikään ”uusi mies framilla”, mutta mainitaan hänenkin saldo 1+3.

Yksi uusi nimi ratkaisijoiden kastissa on Miska Kukkonen. Pakki toki ei tehnyt pistettäkään ensimmäisellä viikolla, mutta tehotilasto (+6-1=5) on koko sarjan paras. On siinä peruspakille hyvä alku.

+3: Marek Langhamer – Jakub Malek

Langhamer, kahdessa pelissä torjuntaprosentti 97,83. Malek, yhdessä ottelussa prosentit 96,97. Kivikova kaksikko Ilvekselle alun perusteella!

+2: Kärpät

Paluuta huipulle yrittävä Kärpät vastasi ainakin ensimmäisellä viikolla huutoon. Sitkeä Pelicans kaatui kotona jatkoajan jälkeen 3-2, mutta viikon toinen matsi se vasta kova suoritus olikin – Tappara jäi jalkoihin 3-0!

+1: Sportin ruotsalaiset

Simon Hjalmarsson (2+1) – Axel Holmström (0+2) – Jens Lööke (0+1) näytti jo treenikaudella loistavalta triolta, ja samalta tekeminen vaikutti liigajäilläkin. Viimeisenä mainitun loukkaantuminen on valtava sääli.

Joakim Kemellin ja kumppanien alku ei vakuuttanut. KUVA: Taneli Niinimäki.

Miinukset

-5: Rauman katsomotappelu

Ei, ei, ei ja vielä kerran ei! Raumalla sattui Lukon ja TPS:n kohtaamisessa jotain, mitä kukaan ei halua nähdä. Kannattajien tappelun takia lapsia työnnettiin turvaan lehdistöhuoneen puolelle, sanomalehti Länsi-Suomi kertoi.

-4: Liigan nettisivut

Aina sama laulu. Uudet sivut ovat milloin totaalisen jumissa, milloin ne aukeavat joten kuten hitaasti jossain vaiheessa kierrosta…

Kaiken lisäksi uusi sivutyyli on vanhaan verrattuna todella sokkelomaisen ja vaikeasti luettavan oloinen. Ei lähtenyt vieläkään liitoon sivut, joiden kanssa on ollut murheita ennenkin.

-3: Jukurien kokonaiskuva

Kolme tappiota, nolla pinnaa ja sarjajumbona. Kotiotteluiden yleisökeskiarvo 2 080 pienin kaikista. Ykköskassariksi kaavaillun Frans Tuohimaan torjuntaprosentti 83,56. Ei hyvä!

-2: JYP ja sen tähdet

Liigan ehkä eniten vahvistunut joukkue tavoittelee paluuta huipulle, mutta ensimmäinen viikko ei kyllä antanut aihetta riemunkiljahduksille. Sport oli parempi maalein 3-1 ja Ässät peräti 5-0. Välissä sentään kaatui Lukko osumin 5-2.

Ehkä esimerkiksi Sami Nikua (1+0), Joakim Kemelliä (1+0), Kyle Platzeria (0+1) ja Robert Roobaa (0+1) ei auta vielä tuomita, mutta ainakin avausviikko jätti näin sivustahuutelijan mielestä paljon petrattavaa. Potentiaalia on!

-1: HIFK

Ehkä otteluohjelman uhri, ehkä ei, mutta kovin vaisun kuvan jätti HIFK itsestään. Kausi alkoi HPK:ta vastaan 4-1-voitolla, mutta sen jälkeen Tampereen-reissulta kotiin ei ollut tuomisina yhtään pinnaa. Sekä Tappara että

Ilves olivat pelillisesti edellä ottaen voitot maalein 5-2 ja 2-1.