Suomalaishyökkääjä Ville Petman ihastuttaa NHL:n harjoitusleirillä. Varaamaton SaiPan kasvatti teki kesällä kaksivuotisen NHL-sopimuksen Seattle Krakenin kanssa.

22-vuotias Petman oli tiistaina Krakenin harjoitusottelussa Edmonton Oilersia vastaan yksi kaukalon pirteimpiä pelaajia. Todellisen työmyyränä tunnettu hyökkääjä ei kirjannut tehopisteitä, mutta taklasi kolme kertaa, kalasti kaksi jäähyä sekä riisti kiekon kolmesti.

Krakenin päävalmentaja Dave Hakstol sanoi Oilers-ottelun jälkeisessä haastattelussa, että Petman oli kaukalon vakuuttavin Krakenin pelaaja (jos kokeneita pelaajia ei lasketa).

– Hän taisteli todella kovaa. Hän on viisas pelaaja, joka käyttää mailaa hyvin. Hän tekee useita pieniä asioita hyvin kaukalossa, Hakstol ylisti nuorta suomalaista Emerald City Hockey -sivuston mukaan.

Petman on ottanut viime vuosina urallaan suuria kehitysharppauksia eteenpäin. Toissakaudella Petman teki SaiPan riveissä 40 runkosarjaottelussa vain tehot 1+1. Viime kaudella 179-senttinen hyökkääjä mättikin 59 ottelussa jo komeat 15 maalia ja 39 tehopistettä. Petman pääsi viime kaudella debytoimaan myös Leijonissa.

Kraken Stats

@KrakenStats
Ville Petman was all over the ice tonight:
- 3 hits
- 2 penalties drawn
- Game-high 3 takeaways, including the one below to create a shorthanded opportunity
#SeaKraken