Jokereiden KHL-reissu on herättänyt paljon kritiikkiä. Osa kuitenkin näkee myös positiivisia puolia narripaitojen lähdössä kovatasoiseen KHL:ään.

Jokereissa pelannut Jere Karalahti listasi Iltalehden haastattelussa KHL-projektin hyviä puolia.

– Siellä sai moni pelaaja kokea uskomattomia hetkiä ja kokea sen sarjan kovuuden.

– Se siivitti Suomen näihin mestaruuksiin. Ilman KHL-pelaajia Suomen taso tuskin olisi riittänyt. Ilman että Jokerit meni KHL:ään, en usko, että Suomi olisi nyt olympiavoittaja ja maailmanmestari, Karalahti kommentoi.

Venäjällä Karalahden kommenteista revittiin täysi ilo irti. Urheilumedia Championat uutisoi Karalahden puheista otsikolla: ”Kiitos KHL:n me voitimme olympialaiset” – Suomi viimeinkin tunnustaa Venäjän ansiot.

Artikkelissa Karalahden kommentit on käyty tarkasti läpi. Samalla Jokereiden vaikeudet on laitettu suomalaisen jääkiekkoväen syyksi.

– Venäläinen rahoitus on ollut yksi syistä rangaistuksille seuraa vastaan, joka on kokonaan uusi yhtiö. Joka tapauksessa nämä väliintulot ovat johtaneet siihen tosiasiaan, että nyt Jokereiden työntekijät tai fanit eivät ymmärrä, kenen käsissä joukkue on. Kuka pelaa? Tilanteen absurdius tiivistyy siihen, ettei valmentaja tiedä, kuka hänen palkkansa maksaa, artikkelissa kirjoitetaan.