Dallas Starsia edustava suomalainen tähtipuolustaja Miro Heiskanen valmistautuu parhaillaan viidenteen NHL-kauteensa. 23-vuotias Heiskanen on todistanut jo tähänastisella NHL-urallaan pärjäävänsä mainiosti taalaliigassa.

NHL:n suomenkielisten verkkosivujen artikkelissa Heiskaselta kysyttiin, ajatteleeko tämä olevansa tällä hetkellä jo Norris-tasoinen puolustaja. Norris Trophy jaetaan vuosittain NHL:n parhaalle puolustajalle.

– Uskon, että voin sanoa olevani. Mutta minun pitää tehdä aiempaa enemmän pisteitä ja tuoda enemmän hyökkäyspeliin. Sitä palkinnon voittaminen vaatii, Heiskanen sanoi NHL:n Euroopan-mediakiertueella Pariisissa elokuussa.

Aikaisemmilla NHL-kausillaan Heiskanen on viimeistellyt noin 30 pistettä per kausi. Viime kauden 70 otteluun syntyivät tehot 5+31=36. Esimerkiksi viime kauden Norris-voittaja Cale Makar mätti tehopisteet 28+58=86. Näin ollen selkeät tavoitteet ensi kaudeksi ovat myöskin jo Heiskasen tiedossa.

– Pelasin mielestäni hyvän kauden. Pelasin hyvin etenkin puolustussuuntaan, ja hyökkäyksessä haluan olla aiempaa parempi. Minun pitää olla tehokkaampi, ja se on suurin tavoitteeni ensi kaudella.

Heiskanen tietää myöskin jo keinot, joilla hän lähtee jahtaamaan tavoitettaan.

– Minun pitää todennäköisesti luottaa itseeni enemmän hyökkäysalueella. Minun pitää olla aiempaa luovempi. Puolustusta ei voi tietenkään unohtaa, mutta asia on näin. Olen tietenkin myös kehittänyt laukaustani tänä kesänä, ja se on todennäköisesti yksi asia, joka auttaa minua.

Starsin pakistosta uupuu jatkossa useiden kausien ajan kovia pisteitä mättänyt John Klingberg. Sen myötä Heiskaselle on luvassa entistä suurempaa roolia joukkueen puolustusosastolta ja etenkin hyökkäävässä roolissa. Nyt Heiskanen on Dallasin alakerran selkeä ykkösnimi kaikilla mittareilla.

– Nyt kun ”Klinger” on lähtenyt, minun pitää tietenkin astua esiin aiempaa vahvemmin. Hän oli pitkään iso tekijä Starsille, mutta nyt hän on poissa. Saan luultavasti enemmän ylivoima-aikaa, ja minun pitää onnistua siinä. Menetys on iso, mutta se on osa bisnestä. Tämä on hyvä tilaisuus, hyvä haaste. En ota kuitenkaan mitään paineita, sillä uskon pystyväni täyttämään saappaat, Heiskanen kommentoi Anaheim Ducksiin siirtyneen Klingbergin lähtöä.