C More esittää uuden Liiga-aiheisen dokumenttisarjan tänä syksynä. Sarja on nimeltään Satakunnan kiekkoheimot ja siinä keskitytään länsirannikon paikallisvastustajien eli Porin Ässien ja Rauman Lukon väliseen vastakkainasetteluun.

Neliosaisessa dokumenttisarjassa keskitytään seurojen alkukauden tapahtumiin. Siinä seurataan muun muassa joukkueiden harjoituskautta, kuntotestejä, Pitsiturnauksen tunnelmia sekä Liiga-kauden ensimmäisiä otteluita. Syksyn mittaan kuvattava sarja huipentuu lokakuun lopulla, jolloin Lukko ja Ässät kohtaavat toisensa kahtena peräkkäisenä iltana.

– Tämä on jatkumoa Liigan ympärille tuotetuille dokkariprojekteille. Muutaman viime kauden aikana olemme päässeet kurkistamaan TPS:n, HIFK:n ja tamperelaisjoukkueiden kulisseihin. Nyt pääsemme sukeltamaan Satakunnan seurojen historiaan ja nykyhetkeen. On hienoa päästä laajentamaan näkymää siihen, millaista työtä Suomen suosituimman urheilusarjan taustoilla tehdään ja minkälaisia persoonia joukkueista löytyy, kertoo MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero.

Jaksot ovat katsottavissa C Moren lisäksi myös MTV3-kanavalta. Alta näet jaksojen esitysaikataulut sekä kuvaukset jaksojen sisällöistä. Avausjakso julkaistaan C Moressa noin viikon kuluttua.

Jakso 1. Satakunnan kiekkoheimot
C More 3.10., MTV3 10.10.

Satakunnan kiekkoheimojen ensimmäisessä jaksossa tutustutaan joukkueiden historiaan ja mitkä ovat tulevan kauden odotukset. Miten viime kauden pettymykset saadaan käännettyä ja miten seurat tekevät pelaajahankintoja? Ääneen jaksossa pääsevät mm. Joel ArmiaAleksi SaarelaVeli-Pekka KetolaPetri Vehanen ja muut Satakunnan ylpeydet.

Jakso 2. Pitsiturnaus ja kuntotestit
C More ja MTV3 10.10.

Legendaarinen Pitsiturnaus on pelattu vuodesta 1993 saakka. Tänä vuonna turnaus pelataan elokuun ensimmäisenä perjantaina. Vaikka kyseessä ovat vielä harjoitusottelut, niin panokset Satakunnan joukkueilla ovat kovat. Millaiset ovat joukkueiden kuntotestit, kun kausi alkaa?

Jakso 3. Vieraspelimatka
C More ja MTV3 17.10.

Kauden ensimmäisissä vierasotteluissa seurataan joukkueiden mukana bussimatkasta aina ottelun loppuun asti. Miten saada joukkueen ylivoima tehokkaaksi? Mitä kaikkea kuuluu peliin valmistautumiseen? Molemmilla joukkueilla on korkeat odotukset kauteen, sekä paineet siitä, että kausi täytyy aloittaa hyvin. 

Jakso 4. Satakunnan herruus
C More ja MTV3 31.10.

Sarjan viimeisessä jaksossa Ässät ja Lukko kohtaavat peräkkäisinä päivinä. Jaksossa seurataan molempien joukkueiden tähtipelaajien päivää, sekä miten tuomarit valmistautuvat paikalliskamppailuun –  tulikuumaan Satakunnan derbyyn.

Lähde: MTV Urheilu