Teemu Pulkkinen on tällä hetkellä jääkiekkosarja KHL:n ainut suomalaispelaaja. 30-vuotias vantaalainen edustaa Länsi-Siperiassa pelaavaa Traktor Tseljabinskia.

Pulkkinen on ollut KHL-joukkueensa mukana koko harjoituskauden. Traktorin julkaisemalla Instagram-videolla näkyi, kuinka suomalaishyökkääjä osallistui tällä viikolla joukkuekuvauksiin hymyissä suin.

Venäjä käy täyttä häkää aggressiivista sotaa Ukrainassa, mutta samaan aikaan Venäjälle suorastaan tulvii ulkomaalaispelaajia isompien palkkojen perässä. Suomessa, Ruotsissa ja useissa Euroopan kiekkomaissa KHL:ään siirtyneet pelaajat on tuomittu jyrkästi. KHL:ään siirtyneiden pelaajien portit maajoukkueisiin on mitä todennäköisimmin jatkossa suljettu.

Pulkkinen on saanut Venäjällä ”rohkeasta ratkaisustaan” arvostusta.

– Tämä tilanne on uusi todellisuus. Suomalaispelaajat harkitsevat tuhat kertaa ennen kuin tekevät sopimuksen venäläisjoukkueen kanssa. Tietysti mukana on myös uskalikkoja, kuten Teemu Pulkkinen. Traktorin hyökkääjää ei haittaa kotoa tullut paine. Jääkiekkoilija lensi Venäjälle töihin, eikä siinä ole mitään hävettävää, venäläismedia Sport-Express kirjoittaa.

Pulkkinen on pelannut KHL:ssä vuodesta 2018 lähtien. Maaliahne hyökkääjä teki viime kaudella KHL:ssä 49 ottelua tehopisteet 22+12=34.