Hallitsevan NHL-mestari Colorado Avalanchen kakkossentteritilanne on yhä auki Nazem Kadrin ollessa edelleen ilman sopimusta.

Joukkuetta läheltä seuraavan sisäpiiritoimittaja Adrian Daterin mukaan hallitseva mestari olisi nhyt mahdollisesti iskenyt silmänsä Chicago Blackhawksin kapteeni Jonathan Toewsiin, joka vihjasi jo aiemmin halustaan vaihtaa seuraa.

– Toews ei vaikuta innostuneelta olemaan osa Blackhawksin uudelleenrakennusta. Hänellä on sopimuksessaan täysi siirtopykälä, joten Chicago ei voi kaupata pelaajaa ilman tämän täyttä suostumusta. Olisiko Toews kuitenkin valmis luopumaan siirtopykälästä päästäkseen hallitsevan Stanley Cup -voittajan riveihin kakkossentterin roolissa? Dater pyörittelee.

Toews kuittaa vielä tulevasta kaudesta 10,5 miljoonaa dollaria. Blackhawksin olisikin otettava iso osa kapteeninsa palkasta kontolleen treidin mahdollistamiseksi.

– Chicagon olisi otettava maksettavakseen puolet Toewsin palkasta saadakseen sopimuksen mahtumaan Avalanchen palkkakattoon. Avalanche voisi myös luopua 1-2 pelaajasta kaupan yhteydessä tehdäkseen tilaa Toewsille. Seura saisi Toewsista todellisen voittajan, joka pystyy yhä pelaamaan tärkeässä roolissa, Dater näkee.

Toewsin viime kausi oli tehojen valossa miehen uran heikoin. Loistavana aloittajana tunnettu 34-vuotias pelasi runkosarjassa 71 ottelua tehoin 12+25=37.