Alle 20-vuotiaiden MM-turnaus alkaa Suomen aikaa yhdeksältä tiistai-iltana, mutta Nuoret Leijonat pelaavat vasta yhdeltä yöllä. Vastustajana ensimmäisessä ottelussa on Latvia.

Suomea pidetään yhtenä turnauksen ennakkosuosikeista. Joel Blomqvist jäi kohutusti joukkueen ulkopuolelle, mutta mukana on silti koko turnauksenkin mittakaavalla eliittitason pelaajia.

Topi Niemelä

Topi Niemelä tekisi mieli sijoittaa ainoana puolustajana listan keskelle, mutta Kärppä-lupaus on niin suuri tähti näihin karkeloihin, että olisi vääryys mainita kukaan muu ensimmäisenä. Viime vuoden turnauksen parhaaksi pakiksi valittu Toronto Maple Leafsin kolmannen kierroksen löytö on mennyt vuoden aikana valovuoden eteenpäin kehityksessään.

Aatu Räty

Sitten puhutaankin pelaajasta, joka päästettiin Kärpistä menemään. Statistin rooliin Lauri Mikkolan valmentamassa joukkueessa ajautunut Aatu Räty johti siirtonsa jälkeen Jukurien hyökkäystä lähes piste per peli -tahdilla. Vuodenvaihteen tynkäkisoissa Rätyä ei huolittu edes mukaan joukkueeseen, mutta nyt 19-vuotias sentteri on aivan kärkikastia.

Roby Järventie

Roby Järventietä ei vielä suuremmin ole otsikoissa hehkutettu, mutta Ottawa Senators -lupaus on ennakkoon yksi Nuorten Leijonien avainhyökkääjistä. AHL:ssä noin puolen pisteen ottelutahdilla tehoillut laituri sijoittuu taitavasti hyökkäysalueella.

Ville Koivunen

Yksi Kärppä-taustainen tälle listalle vielä mahtuu. Ville Koivusen luistelussa on vielä toivottavaa, mutta Carolina Hurricanesin toisen kierroksen varaus lukee peliä taitavasti ja omaa samettiset kädet. 53 Liiga-ottelussa Koivunen ei saanut huippuminuutteja, mutta keräsi tehopisteet 11+18=29.

Roni Hirvonen

Viime kaudeksi Ässistä HIFK:hon siirtynyt Roni Hirvonen toimii Nuorten Leijonien kapteenina. Kahden suunnan keskushyökkääjä keräsi Liigassa 46 ottelussa 26 tehopisteet ja vakuutti jo viime vuoden nuorten MM-kisoissa seitsemän pelin tehopisteillä 2+4=6.

Joakim Kemell

Alle 18-vuotiaiden MM-turnauksessa viidessä ottelussa kuusi kertaa maaliverkkoa venyttänyt Joakim Kemell on valmis ottamaan vastuuta myös alle 20-vuotiaiden mukana. JYPissä koko Liigan kovinta tahtia tehopisteitä syksyllä mättänyt Nuorten Leijonien kuopus edustaa joukkueen ainoana 2004-ikäluokkaa. Nashville Predators varasi Kemellin tänä vuonna NHL:n varaustilaisuuden 17:ntenä.