NHL:n ”suomalaisjoukkue” Carolina Hurricanes kartoittaa parasta aikaa korvaajaa puoli vuotta sivussa akillesjännevamman vuoksi sivussa olevalle kesän tähtihankinnalleen Max Paciorettylle.

The Hockey Writers nostaa yhdeksi vaihtoehdoksi todella mielenkiintoisen nimen: kokeneen Stanley Cup -voittaja Phil Kesselin.

– Kessel on yllättäen yhä ilman uutta kotia. Tämä ei johdu heikoista esityksistä, sillä alla on yhä mukiinmenevä 52 pisteen kausi. Kesselillä on edelleen potentiaalia olla tuottoisa hyökkäyspään vahvistus, minkä vuoksi Hurricanesin kannattaa ainakin harkita hänen palkkaamistaan, sivuston toimittaja Michael DeRosa pohjustaa ja jatkaa:

– Kun katsotaan Hurricanesin oikeanpuoleisten laitahyökkääjiä osastoa, on Seth Jarvisin jälkeen vaikea löytää mitat täyttävää top 6 -hyökkääjää. Ondrej Kase on tunnettu loukkaantumisongelmistaan, eikä Martin Necas ole vielä todistanut tasoaan NHL:ssä.

– Kessel saisi takuuvarman paikan Hurricanesin ylivoimakoostumuksista. Hän on iästään huolimatta yhä erinomainen syöttelijä ja b-pisteen maalintekouhka, DeRosa arvioi.

Urallaan kaksi Stanley Cupin mestaruutta voittaneen Kesselin uskotaan suostuvan edulliseen sopimukseen siinä tapauksessa, että mies saisi vielä kerran realistisen mahdollisuuden kamppailla tosissaan NHL:n mestaruudesta. Tähän saumaan Hurricanesin kannattaisikin nyt iskeä.