Calgary Flames on kokenut isoja muutoksia NHL:n kesän siirtomarkkinoilla ollut yksi kesän aktiivisimmista seuroista NHL:n siirtomarkkinoilla kolmen tähtipelaajan, Johnny Gaudreaun, Matthew Tkachukin sekä Sean Monahanin jätettyä seuran.

Tulijapuolelta löytyy sieltäkin roppakaupalla tähtiloistoa Nazem Kadrin, Jonathan Huberdeaun ja MacKenzie Weegarin muodossa.

Calgary Hockey Now -sivuston arvion mukaan Flamesin kaikki kesäsiirrot eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä nähdyt. Sivusto nostaa esille suomalaispuolustaja Juuso Välimäen yhtenä mahdollisena siirron kohteena.

– Välimäki on suosittu nimi siirtospekulaatioissa. 23-vuotias on käynyt läpi paljon pelattuaan ensimmäiset 24 NHL-peliään kaudella 2018-19. Istui koko seuraavan kauden sivussa ACL-vamman vuoksi ja kävi välissä lainalla Liigan Ilveksessä, sivuston toimittaja Steve Macfarlane alustaa.

– Pelasi toissa kaudella 49 NHL-peliä ja teki niissä kaksi maalia ja 11 tehopistettä. Välimäki ei tuntunut kuitenkaan nauttivan päävalmentaja Darryl Sutterin luottamusta tämän ensimmäisellä täydellä valmentajakaudella. Mahtui viime kaudella kokoonpanoon vain yhdeksässä pelissä.

Toimittajan mukaan ottajia suomalaiselle saattaisi yhä löytyä, joskaan entisen huippulupauksen vaihtoarvo ei juuri nyt päätä huimaa.

– On selvää, että hänen siirtoarvonsa on pudonnut merkittävästi siitä, kun Flames varasi hänet 1. kierroksen 16. vuorolla vuonna 2017. Löytyykö arvostusta yhä muiden seurojen keskuudessa? toimittaja kyselee.

Hyvin kiekkoa liikuttavan Välimäen kaksivuotinen, 1,55 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu alkavan kauden jälkeen.