Kesä tarkoittaa pelaajien lisäksi usein myös katsojille lomaa jääkiekon parista. Sen takia viime kuukausien siirrot ovat helposti voineet mennä.

Tähän artikkeliin on koottu ulkomailla Euroopan huippusarjoissa pelaavat ja valmentavat suomalaiset. Mukana ovat Ruotsin, Sveitsin, Saksan ja Tshekin pääsarjat.

SHL, Ruotsi

Brynäs IF on jo Mikko Mannerin päävalmentajan roolin sekä apuvalmentajina toimivien Kalle Kaskisen ja Ari-Pekka Pajuluoman ansiosta suomalaisväritteinen joukkue, mutta kokoonpanostakin löytyy Mamban kanssa samaa kieltä puhuvia. Veini Vehviläinen, Niklas Friman, Hannes Björninen ja Oula Palve pitävät niin ikään Gävleä kotinaan.

Frölunda HC hankki täksi kaudeksi riveihinsä Jere Innalan ja Petteri Lindbohmin.

Hallitsevan SHL-mestari Färjestad BK:n tuli etsiä Sveitsiin lähteneelle Jesse Virtaselle korvaaja tänä kesänä. Tilalle löytyi kahden viime kauden aikana KHL-mestaruuden sekä olympia- ja MM-kultaa voittanut Ville Pokka.

SHL-nousija HV71:n maalia vartioi Joni Ortio. Hyökkäyksestä löytyy Joonas Nättinen.

IK Oskarshamnissa vaikuttavat Pohjois-Amerikasta palanneet Juuso Riikola ja Antti Suomela sekä Tshekissä tehopisteillä mässäillyt Ahti Oksanen.

Leksands IF:ssä jatkavat viime kauden tapaan Kasimir Kaskisuo ja Mikael Ruohomaa. Linköping HC sen sijaan on vahvistanut ensi kauden joukkuettaan Markus Hännikäisellä.

Luleå HF:ssä pelaavat Julius Honka, Olli Nikupeteri, Joonas Rask ja Juhani Tyrväinen. Penkin takaa löytyy tuntemattomampi suomalaisnimi, sillä ensimmäistä kauttaan miesten tasolla valmentava Antti Alamäki toimii joukkueen apuvalmentajana.

Malmö Redhawks pestasi hyökkäykseensä NHL:stä Kristian Vesalaisen. Rögle BK:n takalinjoilla luutii sen sijaan Tony Sund.

SHL-karsintojen kautta pääsarjatasolla säilynyt Timrå IK toimitusjohtajanaan ensimmäistä kautta Kimmo Kapanen on vahvistanut puolustustaan Elmeri Erosella. Växjö Lakers HC nauttii Emil Larmin, Miika Koiviston ja Kalle Kossilan palveluksista.

Örebro HK on kunnostautunut viime kausina suomalaisjoukkueena, eikä tämä kausi ole poikkeus. Kokoonpanosta löytyvät Kristian Näkyvä, Rasmus Rissanen, Jani Lajunen, Robert Leino ja Petrus Palmu. Skellefteå AIK on toista maata, sillä se on ainoa SHL-joukkue ilman suomalaisia.

Kokonaisuudessaan SHL:ssä pelaa 29 suomalaista.

NL, Sveitsi

HC Ajoiessa apuvalmentajana toimii Petteri Nummelin, mutta muuten joukkue ei työllistä suomalaisia. Färjestadin kohdalla mainittu Virtanen pelaa ensi kaudella HC Ambri-Piottassa, kuten myös Janne Juvonen.

Antti Törmäsen luotsaamalla EHC Biel-Biennellä on riveissään Harri Säteri, Toni Rajala ja Jere Sallinen. Geneve-Servette HC on sen sijaan vahvistanut kokoonpanoaan Sami Vatasella, Valtteri Filppulalla ja Teemu Hartikaisella.

CHL:ään toista kautta putkeen osallistuva HC Fribourg-Gotteron kaappasi NHL:stä Janne Kuokkasen, ja puolustuksessa vaikuttaa Juuso Vainio.

Seurahistorian pisimmän divarirämpimisen jälkeen EHC Kloten luottaa sekä valmennuksessa että pelaajistossa suomalaiseen osaamiseen. Apuluotseina toimivat Saku Martikainen ja Kimmo Rintanen, tolppien väliin tehtiin tähtihankinta nimeltä Juha Metsola, puolustuksessa on koeajalla Jesper Peltonen. Hyökkäystä vahvistavat Arttu Ruotsalainen ja Miro Aaltonen.

SCL Tigersin, eli tuttavallisemmin Langnaun, apuvalmentajana toimii Jukka Varmanen. Puolustuksesta löytyvät Sami Lepistö ja Vili Saarijärvi, hyökkäyksestä Harri Pesonen ja Aleksi Saarela sekä tiettävästi koko ikänsä Sveitsissä asunut kaksoiskansalainen Keijo Weibel.

Lausanne HC:n ainoa suomalainen on Miikka Salomäki. Tapparan CHL-lohkovastustaja HC Luganoa vahvistavat Mikko Koskinen, Markus Granlund ja Oliwer Kaski.

ZSC Lions eli Zürich on HIFK:n lohkossa tämän vuoden CHL:ssä. Kokoonpanosta löytyvät Mikko Lehtonen ja Juho Lammikko.

Yhteensä Sveitsin pääsarjassa pelaa 26 suomalaista, mikäli Peltosen tryout on onnistunut.

Extraliga, Tshekki

Alex Lintuniemi valmistautuu toiseen kauteensa BK Mlada Boleslavissa. Kim Strömberg taas siirtyi joukkuekaveri Radek Koblizekin seuraksi HC Kometa Brnoon onnistuneen KooKoo-kauden jälkeen.

Allsvenskanissa edukseen kahden kauden ajan esiintynyt Aleksi Rekonen pelaa tällä kaudella HC Plzenissä. Pelaajien yhteismäärän laskemiseen ei vaadita matematiikan pitkää oppimäärää.

DEL, Saksa

Adler Mannheimin puolustuksessa luutii viidettä kautta putkeen Joonas Lehtivuori. Düsseldorfer EG:ssä samaa leiviskää hoitaa Joonas Järvinen.

Bietigheim Steelers on DEL:n suomalaismafia. Maalia vartioi Sami Aittokallio ja hyökkäyksessä hääräävät Teemu Lepaus ja Michael Keränen.

TPS:stä Schwenninger Wild Wingsiin on siirtynyt Ville Lajunen, joka voi puhua suomea Jokereista vapautuneen maalivahtivalmentaja Markus Kettererin kanssa. Augsburger Pantherissa vaikuttavat maalivahti- ja videovalmentaja Simo Vehviläinen sekä Suomen ja Saksan kaksoiskansalainen Samuel Soramies.

Eisbären Berlin on hankkinut SaiPasta maalinsa suulle Juho Markkasen.

Yhteensä suomalaisia pelaajia DEL:ssä on kahdeksan kappaletta.