Viime kauden päätteeksi NHL:n mestaruutta Colorado Avalanchen riveissä juhlinut Nazem Kadri on yhä ilman seuraa miehen sopimuksen umpeuduttua viime kauden jälkeen.

Huhupuheissa Kadria on viety ensi kaudeksi New York Islandersiin, jonka GM Lou Lamoriello ei ole tunnettu halustaan maksaa pelaajilleen NHL:n mittapuulla jättimäisiä palkkoja. New York Postin toimittaja Larry Brooksin mukaan tässä saattaakin olla suurin syy neuvottelujen junnaamiselle.

Toimittajan tietojen mukaan Kadri vaatii Islandersilta jopa 9 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, mikä saattaa olla liikaa seuralle, jonka on yhä kiinnitettävä Kiefer Bellows, Aleksandr Romanov sekä Noah Dobson sopimuksen alle. Brooksin mielestä Kadri ei myöskään välttämättä sopisi Islandersin joukkueeseen pelitapansa puolesta.

– Asia ei ole yksinkertainen. Kadri on sentteri, joka pelaa jatkuvasti harmaalla alueella. Hän pelasi juuri uransa parhaan kauden 87 pisteellään ja tekisi Islandersista välittömästi paremman jääkiekkojoukkueen. Hän täyttää loppuvuodesta 32 vuotta ja etsii pitkää sopimusta pelipaikalle, joka Islandersissa on jo jokseenkin täytetty, Brooks pyörittelee.

Mikäli Kadri saapuisi kaiken väännön jälkeen Long Islandille, olisi joukkueen todennäköisesti luovuttava yhdestä sentteristään.

Jean-Gabriel Pageau vaikuttaisi paperilla järkevimmältäni siirtonappulalta, koska hänen myymisensä ratkaisisi sentterien peluutusongelman sekä vapauttaisi samalla viisi miljoonaa dollaria palkkakaton alle. Mathew Barzal, Brock Nelson ja Kadri seuran top 3 -senttereinä kuulostaisi mahtavalta, mutta asiat eivät ikinä ole käytännössä näin helppoja, Brooks muistuttaa.