Pittsburgh Penguins sai toisen kahdesta umpeutuvan sopimuksen omaavasta supertähdestään kiinnitettyä, kun Kris Letangin sopimuksesta saavutettiin yhteisymmärrys, mutta toinen on edelleen työn alla. Jevgeni Malkin odottaa yhä vuoroaan, mikä on asettanut venäläishyökkääjän koko pelaajauran vaakalaudalle.

Malkin ei halua The Athleticille puhuneen lähipiirin mukaan pelata urallaan enää muualla kuin Penguinsissä. Loukkaantumisten kanssa taistellut konkari on 35-vuotiaana yhä piste per peli -tahdissa, ja sentteri ihmetteleekin, miksi pingviinipaitojen johtoryhmä ei enää pidä häntä hyvänä pelaajana.

Mediatietojen mukaan osapuolet ovat yhtä mieltä kuuden miljoonan palkasta, mutta pituudesta on vielä eripuraa. Malkin agentteineen pyytää neljää vuotta, mutta Penguins on toistaiseksi tarjonnut vain kahta vuotta.

Malkin on lähipiirin mukaan kuin maansa myynyt, ja hänen seurakseen Etelä-Floridaan onkin matkannut Sidney Crosby. Kanadalaistähti ei ole NHL:n sisäpiirilähteiden mukaan taivuttelemassa ystäväänsä huokeaampaan jatkosopimukseen, vaan huolehtimassa tämän voinnista.