Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen vastasi NHL:n vapaiden markkinoiden suurimmasta pommista suomalaispomon napattua kesän halutuimpana vapaana agenttina pidetyn Johnny Gaudreaun Ohioon jättisopimuksella.

Kekäläinen myöntää yllättyneensä itsekin siitä, että viime kaudella 40 maalia ja 115 tehopistettä takonut supertähti tarttui juuri Blue Jacketsin syöttiin.

– Nyt voimme vihdoin lopettaa paskapuheet siitä, että tämä on jotenkin huono kaupunki, Kekäläinen toteaa The Athleticille.

– Se (Gaudreaun päätyminen Columbukseen) tuli hieman puun takaa. Ajattelin, että onko tämä tottakaan, Kekäläinen avaa tuntemuksiaan voitettuaan kilpailun pisterohmun palveluksista.

Kekäläinen tarjosi Gaudreaulle seitsemän vuoden sopimusta 9,75 miljoonan dollarin vuosipalkalla. Miehen vanha seura Calgary Flames löi tiskiin 10,5 miljoonan dollarin vuositulot taanneen tarjouksen, mutta Gaudreaun päätä se ei kääntänyt. Myös New Jersey Devils teki tiettävästi rahakkaan tarjouksen taiturille.

– Kaikki pitivät häntä siirtomarkkinoiden suurimpana nimenä. Hän todella halusi tänne. Kun saa tämän luokan pelaajan, sinun on tehtävä oma siirtosi – ja sen me teimme, Kekäläinen avaa sopimuksen taustoja.