Florida Panthersiin siirron viikonloppuna saanut NHL-supertähti Matthew Tkachuk on kommentoinut ensimmäistä kertaa syitä sille, että mies päätti jättää siirtopyynnön vanhalle seuralleen Calgary Flamesille.

Tkachuk myöntää, että keskusteluja siirrosta ja sitä seuraavasta sopimuksesta käytiin kolmen seuran kanssa. Panthers tuli kuvaan viime hetkellä.

– Kaikki kulminoitui kolmeen seuraan, joihin olisin ollut hyvin, hyvin kiinnostunut siirtymään. Panthers teki lopulta helvetinmoisen työnnön ja kaikki oli selvää yhdessä päivässä, Tkachuk paljastaa Florida Hockey Now -sivustolle.

Tkachuk muuttaa Panthersiin tuoreella 8-vuotisella sopimuksella. Jääkylmä Alberta vaihtuu samalla Floridan palmuihin.

– Aurinko, meri ja muut jutut ovat – älkää ymmärtäkö väärin – todella viehättäviä, mutta mahdollisuus voittaa ajaa kaiken edelle, 24-vuotias supertähti vakuuttaa.

Kiitokset ex-seuralle

Tkachuk avasi Flamesin sisäpiiritoimittaja Eric Francisille syitä siirtopyynnölleen.

– Asiassa oli monta tekijää. Ei ole olemassa vain yhtä syytä siihen, miksi lähdin. Loppupeleissä halusin uuden alun uralleni. Päätökseni vahvistui keskusteltuani muutaman eri seuran kanssa

Tkachuk myöntää Flamesin GM Brad Trelivingille soittamansa puhelun olleen yksi elämänsä vaikeimmista hetkistä.

– Se oli raskain puhelu, jonka olen joutunut urheilun saralla tekemään. Mikään muu ei pääse lähellekään tätä. Se oli yksi tunteikkaimmista puheluista, joita olen soittanut. Keskustelimme asiasta kuin kaksi ystävystä, jotka todella kunnioittavat toisiaan. Halusin olla varma, että siirto toimii molempien osapuolten kannalta, enkä jätä heitä tyhjin käsin, pelaaja kertoo.

Treliving kauppasi tähtensä lopulta Floridaan vaihdossa tähtikaksikko Jonathan Huberdeauhun ja MacKenzie Weegariin yhdessä 1. kierroksen varausvuoron kanssa.

– Hän (Treliving) teki mahtavaa työtä. Hän on yksi sarjan arvostetuimmista GM:stä – ja syystä. Hän sai aikaan ratkaisun, johon kaikki ovat tyytyväisiä, Tkachuk kiittelee.

Tkachuk on Flamesin 1. kierroksen 6. varaus vuodelta 2016. Toisen polven NHL-tähti pelasi Albertassa seitsemän kauden aikana 431 runkosarjapeliä tehoin 152+23=382.

LUE MYÖS: Lähde: Aleksander Barkovin pitkäaikainen tutkapari raivoissaan treidistään – Calgaryä uhkaa todellinen katastrofi!