Chicago Blackhawksin paidassa kolme Stanley Cupia voittaneen kapteeni Jonathan Toewsin viime kaudet ovat olleet vaikeita miehen todistettua vierestä joukkueensa heikkenemistä kausi kaudelta.

Blackhawks on pudonnut kolmen viime kauden aikana NHL:n alempaan keskikastiin. Seura jatkoi uudelleenrakennustaan tänä kesänä kauppaamalla nuoret tähtihyökkääjänsä Alex DeBrincatin ja Kirby Dachin muualle. Jopa normaalisti niin pidettyväiselle Toewsillekin tämä alkaa olla tarpeeksi. Blackhawks-legendan tuoreet kommentit vihjaavatkin sentterin ajan seurassa olevan lähellä päätöstään.

– En sano, että ruoho olisi aina vihreämpää aidan toisella puolella, mutta kun katsot muutamaa viime kauttamme, se laittaa asiat perspektiiviin ja muistuttaa siitä, kuinka hyvin asiat joskus olivat, Toews huokaa The Athleticille antamassaan haastattelussa.

– Se särkee sydämeni kun muistelen sitä, kuinka hullua ja jännittävää oli pelata näiden fanien edessä silloin, kun olimme huipulla. Kun treidasimme Brandon Hagelin, DeBrincatin ja Dachin, todellisuus iski kasvoille. Okei, nyt katseet todella ovat tulevaisuudessa.

Toewsin sekä joukkueen toisen pitkäaikaisen kasvokuvan, Patrick Kanen, sopimukset umpeutuvat ensi kesänä. Jatkoa tuskin on luvassa.

– Loppupeleissä puhumme GM:n mukaan yli viiden vuoden prosessista. Juuri tämä kohta ei kuulosta minusta houkuttelevalta. Se liikehdintä, mitä kokoonpanomme on käynyt läpi viime vuosina, on todella raskasta. DeBrincat kasvoi Kanerin siipien suojassa ja haluaisin sanoa Kirbystä samaa omalla kohdallani.

Toewsin loppusanat tiivistävät kaiken oleellisen.

– En todellakaan tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, kapteeni päättää.

Entisestään heikentynyt Blackhawks on listattu useissa ennakkoarvioissa NHL:n ensi kauden jumboksi.