Edmonton Oilersin kanssa sopimuksestaan vääntävä ja näillä näkyvin tulevan diilinsä välimieskäsittelyn kautta allekirjoittava Jesse Puljujärvi kerää tänäkin kesänä runsaasti huomiota varsinkin Kanadan puolella.

Jääkiekkoanalyytikko Micah Blake McCurdyn tuore analyysi maalaa varsin synkän kuvan suomalaishyökkääjän taidoista. Varsinkin ”Puljun” syöttöpeli saa McCurdylta huutia.

– Puljujärvi on ristiriitainen pelaaja, koska hän on uskomaton karvaaja, mutta huono maalinteossa sekä syöttämisessä. Hänen näkemyksensä kiekon kanssa on niin paljon huonompi kuin ilman sitä, analyytikko tylyttää.

McCurdyn analyysin mukaan Puljujärven syöttöjen heikko laatu näkyy tilanteissa, jossa kiekko syötetään hyvälle maalintekopaikalle. Analyytikon mukaan suomalaisen syötöt kohdistuvat turhan usein vastaanottavan pelaajan jalkoihin tai liian taakse, jolloin suoran laukauksen uhka on pienempi.

Entä kuinka suuren palkan Oilersin sisäpiiritoimittaja Kurt Leavins povaa Puljujärvelle ensi kaudesta? Lue aiheesta lisää täältä.