Suomalaislupaus Samu Tuomaala on parhaillaan hyvin onnekkaassa tilanteessa urapolullaan. 19-vuotias hyökkääjä on Philadelphia Flyersin 2. kierroksen (#46) varaus kesältä 2021. Hän pelasi viime kauden lopun lainalla Liigassa Jukurien riveissä ja jatkaa joukkueessa myöskin ensi kaudella.

Tämä tarkoittaakin sitä, että Tuomaala saa kehittyä kahden suomalaisen NHL-ikonin alaisuudessa. Flyersin pelaajatarkkailijana ja nuorten pelaajien kehitysvalmentajana toimii nimittäin yli 900 NHL-ottelun Sami Kapanen, jonka kanssa Tuomaala työskentelee tiiviisti. Lisäksi Jukurien päävalmentajana toimii yli 1 200 NHL-ottelun Olli Jokinen, joka valmistautuu toiseen kauteensa mikkeliläisseurassa.

Tuomaala osallistui Flyersin nuorten pelaajien kehitysleirille, jossa Kapanen oli myöskin paikan päällä.

– Hänen mukana oleminen on todella hienoa. Jos en ymmärrä jotain, voin aina kysyä häneltä. Hän auttaa minua kaikissa tilanteissa, Tuomaala kiitteli Kapasta NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla.

Tulevaa Liiga-kautta Tuomaala odottaa myöskin jo innolla.

– Siitä tulee hauskaa. Olli on loistava valmentaja minulle, ja Mikkeli on tällä hetkellä paras paikka minulle, Tuomaala kehui.

Ensi kauden tavoitteina Tuomaalalla on tehdä läpimurto miesten tasolle, lunastaa häneen kohdistuvat odotukset sekä napata paikka Jukurien kärkiketjuista. Näissä tempuissa onnistui menneellä kaudella Aatu Räty, nimenomaan Mikkelissä.

– Haluan päästä toteuttamaan omaa peliäni. Sitä mitä olen aiemmin pelannut. Haluan myös pelata aiempaa tasaisemmin, sillä hyvän ja huonon pelin välillä ei saisi olla paljoa eroa. Haluan saada onnistumisia hyökkäyspäässä, Tuomaala niputti.

Kuluneen kauden Tuomaala aloitti AHL:ssä Lehigh Valley Phantomsissa, jossa hän pelasi kaksi ottelua pisteittä. Matka jatkui lainalle Liigaan ja Sportin paitaan, jossa nuorukainen kirjautti 13 ottelua pistein 1+1. Loppukaudeksi hän siirtyi vielä Jukureihin, jossa hän ehti pelaamaan kahdeksan runkosarjapeliä pistein 0+1 sekä yhden pudotuspelin tehoitta.