Huhut Calgary Flamesin toisenkin supertähden Matthew Tkachukin lähdöstä seurasta käyvät kuumina.

Flames päätyi harvinaiseen ratkaisuun ja ilmoitti itse sopimuksettoman rajoitetun vapaan agentin tulevan diilin välimiehen ratkaistavaksi. Tkachuk ei tiettävästi halua allekirjoittaa yli vuoden mittaista jatkoa Flamesiin, minkä vuoksi seuran uskotaankin nyt kaupittelevan viime kaudella 104 pistettä runkosarjassa paukuttanutta hyökkääjää.

Mediajätti The Athleticin Eric Francisin mukaan Tkachuk olisi siirtymässä St. Louis Bluesiin, jossa miehen isä Keith nousi aikoinaan legendan asemaan pelattuaan seurassa yhdeksän kauden ajan.

– Ainoastaan viikko Johnny Gaudreaun lähdön jälkeen Flames näyttää olevan eron partaalla myös Tkachukin kanssa. Tämä on järkeenkäyvin ratkaisu sen jälkeen, kun seura ilmoitti pelaajan välimiesmenettelyyn. Kaikki viittaa siihen, että kuten monet Flamesissä ovat pelänneet jo vuosien ajan, hän ei ole halukas solmimaan pitkää jatkosopimusta Calgaryyn. Mikäli Tkachuk ei ole halukas yli vuoden sopimukseen, hänet on pakko kaupata, Francis pyörittelee.

Francis arvioi Flamesin kauppaavan supertähtensä viikon sisällä. Toimittaja nostaa 101 ESPN in St. Louis -ohjelmassa St. Louis Bluesin laitahyökkääjän todennäköisimmäksi osoitteeksi. Flamesin uskotaan pyytävän vaihdossa ainakin Vladimir Tarasenkoa, joka jätti Bluesille siirtopyynnön viime vuonna.